• Ik

Precies goed

Moe na een werkdag sta ik op de tram te wachten. Zo ook een man die op het bankje zit, rugzak naast zich. In de verte zien we een tram staan. De man begint in zijn tas te rommelen en haalt er twee staafjes uit. Hij staat op en legt ze op de rails. Verbaasd

Moe na een werkdag sta ik op de tram te wachten. Zo ook een man die op het bankje zit, rugzak naast zich.

In de verte zien we een tram staan. De man begint in zijn tas te rommelen en haalt er twee staafjes uit. Hij staat op en legt ze op de rails. Verbaasd kijk ik naar de man net als de mensen om mij heen. De tram passeert en rijdt over de staafje heen. De man roept: „Yes, precies goed!” Ik denk, misschien is de man wel kunstenaar en gebruikt hij de staafjes voor een kunstproject. De mensen om mij heen lopen gewoon door en doen of er niets aan de hand is.

Ik kijk naar de man, die mijn blik ziet. Dan zegt hij: „Ik maak schepjes.” „Schepjes?” reageer ik. „Ja, ik ben heroine verslaafd en dit werkt het beste.”

Marieke Doornbos

    • Ik