PAS VERSCHENEN

Cover van het boek Mijn Afrikaanse telefooncel van Lieve Joris

De dichter is een kleine god. De 150 mooiste gedichten uit het Spaans. Vert. Barber van de Pol en Maarten Steenmeijer, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 320 blz. € 29,95

Tweetalige bloemlezing met een selectie uit acht eeuwen Spaanstalige poëzie. Gedichten van onder anderen Miguel de Cervantes Saavedra, Jorge Luis Borges en Pablo Neruda.

Piet Calis: Venus in minirok. Seks in de literatuur na 1945. Meulenhoff, 384 blz. € 22,50

Vondel-biograaf Piet Calis over hoe het veranderend seksuele klimaat in Nederland en Vlaanderen zijn invloed had in de literatuur.

Kester Freriks: Verborgen wildernis. Ruige natuur & kaarten in Nederland. Athenaeum-Polak & Van Gennep, 368 blz. € 34,95

Prachtig met oude land- en waterkaarten geïllustreerde uitgave waarin Kester Freriks in de traditie van natuurschrijvers als Jac. P. Thijsse en Robert Macfarlane op zoek gaat naar het ongerepte landschap. Jan Werner, conservator Kaarten en Atlassen van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, geeft een beknopte geschiedenis van de cartografie.

Willem Frederik Hermans: Volledige werken 3. De Bezige Bij, 824 blz. € 35,– Luxe editie € 75,–

Het nieuwe deel in het Verzameld Werk van Willem Frederik Hermans (1921-1995) bevat Hermans’ bekendste romans De donkere kamer van Damokles (1958) en Nooit meer slapen (1966).

Lieve Joris: Mijn Afrikaanse telefooncel. Augustus, 160 blz. € 14,95

Bundeling van nieuwe en bewerkte reisverhalen die Lieve Joris de afgelopen dertig jaar schreef over Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa.

Yves van Kempen: Querido’s klassieke leesclubgids. Romans uit de wereldbibliotheek. Querido, 240 blz. € 15,95

Leidraad waarin zestien klassiekers uit zes eeuwen literatuurgeschiedenis worden behandeld. Van Dantes De goddelijke komedie tot Het hermetisch zwart van Marguerite Yourcenar.

Jean Rouaud: De beloofde vrouw (La femme promise). Vert. Marianne Kaas, Van Oorschot, 352 blz. € 19,90

Tegelijkertijd, maar apart van elkaar, doen een kunstenares en een kernfysicus aangifte bij de gendarmerie in een klein Normandische dorp. Haar huis is leeggehaald door inbrekers en zijn vrouw is vertrokken met medeneming van al hun bezit. Het begin van een liefde. Roman van de Franse schrijver Jean Rouaud, auteur van Les champs d’honneur waarvoor hij in 1990 de Prix Goncourt ontving.

Peter van Straaten: Drank! De Harmonie, 166 blz. € 14,90

Bundel korte verhalen en tekeningen van Peter van Straaten over mens en alcohol.