Paris Hilton mag Japan niet in

Een samenvatting van het belangrijkste ‘nieuws’ van deze week uit de wereld van hele en halve sterren en andere glitterati uit binnen- en buitenland.

U.S. socialite Paris Hilton reacts on her arrival at Narita Airport in Narita, east of Tokyo, Tuesday, Sept. 21, 2010. Japanese officials have delayed Hilton at airport while they decide whether she will be admitted to the country after pleading guilty to a misdemeanor drug charge in Las Vegas. (AP Photo/Kyodo News, Kazumasa Tamagami) ** JAPAN OUT, MANDATORY CREDIT, FOR COMMERCIAL USE ONLY IN NORTH AMERICA ** AP

✻ Paris Hilton is woensdag de toegang tot Japan geweigerd. De Amerikaanse beroemdheid zou daar reclame gaan maken voor haar nieuwe parfum en modelijn. Maar omdat ze afgelopen maandag in de VS bekend heeft in bezit te zijn geweest van cocaïne, mocht ze Japan niet in. Zoals eerder onder meer Paul McCartney en The Rolling Stones al ervoeren, weigert Japan personen die een drugsdelict hebben gepleegd. Hilton werd zes uur ondervraagd op het vliegveld Narita bij Tokio. Ze is daarna teruggevlogen naar de VS. Paris Hilton (29) werd op 26 augustus gearresteerd op verdenking van bezit van drugs in Las Vegas. Ze zat in de auto met een vriend, de nachtclubeigenaar Cy Waits. Omdat er wietdampen uit de Cadillac Escalade kwamen, werd de wagen aangehouden. Toen Hilton lipbalsem uit haar Chaneltasje haalde, viel er wat cocaïne uit. Ze ontkende eerst en zei dat het haar tas niet was en dat het kauwgom was. Om celstraf te voorkomen heeft Hilton maandag bezit van drugs toegegeven. Ze heeft nu een voorwaardelijke straf.

✻ LADY GAGA is niet de enige die met haar kleding een ‘statement’ wilde maken. De Amerikaanse zangeres droeg vorige week een jurk en hoed van vlees, om tegen de achterstelling van homo’s in het Amerikaanse leger te protesteren. Afgelopen dinsdag, tijdens Prinsjesdag, gebruikten verschillende vrouwelijke Tweede Kamer-leden hun hoed als ‘statement’. Zo droeg Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren een zwarte koksmuts, met de tekst ‘Fish Free Fridays’ , een variant op de vegetarische campagne die Paul McCartney steunt voor een vleesloze dag in de week. De Kamerleden Sabine Uitslag (CDA), Mariko Peters (GL), Esther Ouwehand (PvdD) en Helma Neppérus (VVD) droegen een door kunstenaars ontworpen hoed om de Internationale Dag van de Vrede, ook dinsdag, te vieren. Neppérus had vredesduiven op haar hoed. Overigens heeft Gaga’s actie weinig uitgehaald: dinsdag blokkeerde de Amerikaanse Senaat een poging van de Democraten om het homobeleid in het leger in de VS te verbeteren.

✻ De Britse zangeres Amy Winehouse (27) heeft begin deze week digitaal ruzie geschopt. ‘Ronson you’re dead to me’ twitterde ze. Ronson is Mark Ronson, de producer van Winehouse’s succesrijke neo-Motownplaat Back To Black uit 2006. Aanleiding tot de tweet was de uitleg van Ronson in een interview met Jools Holland over het produceren van muziek. Als voorbeeld gaf hij Winehouse die voor Back To Black niet meer had dan een vaag ideetje waarvan hij iets moest maken. Dit schoot Winehouse in het verkeerde keelgat en ze twitterde: ‘Een album dat ik schreef en jij gaat strijken met de halve eer? Dacht het niet, BRUV.’ Inmiddels heeft Winehouse, die sinds 2006 vrijwel niets heeft opgenomen en vooral in het nieuws is wegens drugsgebruik, vechtpartijen met minnaars, verblijven in afkickklinieken en mislukte optredens, haar excuses aangeboden. ‘Ronson, ik hou van je, dat weet je’, twitterde ze een paar dagen na haar uitval. ‘Ik hoop dat het weer goed zit tussen ons.’

Bronnen: AP, NOS, Reuters.