Overige films

Freedom Writers (Richard LaGravenese, 2007, VS). Zoals de jaren tachtig Robin Williams hadden in Dead Poets Society en de jaren negentig Michelle Pfeiffer in Dangerous Minds, zo mag nu Hilary Swank het krijtje ter hand nemen. Gebaseerd op de ware gebeurtenissen op een school vol kansarme kids in Long Beach, Californië, brengt lerares Swank de vechtersbazen en analfabeten aan het lezen. En zichzelf aan het schrijven. Eén, 20.40-22.40u.

The Haunted Mansion (Rob Minkoff, 2003, VS). Filmversie van uit 1969 daterende attractie in Disneyland (een van de laatste projecten waar Walt Disney voor zijn dood nog bij betrokken was). Makelaarsgezin raakt betrokken bij de verkoop van een huis vol geesten. Het Edgar Allan Poe-achtige verhaal is samengesteld uit talloze bronnen over in oude kastelen rondwarende spoken. Maar belangrijker is het soms adembenemende uiterlijk van de film. Eén, 23.10-0.35u.

Nachtrit (Dana Nechushtan, 2006, Nederland). Frank Lammers kreeg Gouden Kalf voor fenomenale hoofdrol als een naïeve taxichauffeur die met de duistere kanten van de Amsterdamse taxiwereld in aanraking komt. Overtuigend, authentiek portret kreeg in de bioscoop niet de waardering die hij verdient. Ook met Fedja van Huêt. Ned.3, 23.45-1.25u.

    • Overige Films