Leuk!

Mooie jurken

Den Haag Welke jurk zou ze vandaag aandoen? Zou ze op de fiets gaan of met de koets? Over een koningin die niet kan kiezen, heeft Annemarie van Haeringen een boek geschreven. Morgen wordt er in het Gemeentemuseum een expositie geopend met de originele illustraties van het boek. Ook wordt het boek opnieuw uitgegeven door uitgeverij Leopold. In de museumzaal liggen ook andere prentenboeken om (uit voor) te lezen en kinderen kunnen zelf tekenen.

T/m 13 maart. Inl www.gemeentemuseum.nl.

Heksenkinderen

Overveen Kinderen die een toverdrank willen brouwen of hun vliegtechniek op een bezemsteel willen verbeteren, kunnen zondag naar bezoekerscentrum De Zandwaaier voor een Heksenheisa (vanaf 4 jaar). Kom verkleed als heks of tovenaar. Niet alleen moeders en dochters zijn welkom, maar ook broertjes en vaders. Neem een glazen potje mee.

Tussen 11-15u. Inl www.npzk.nl

Straattekenen

Tilburg Bij kinderboekwinkel De Zevensprong kun je komen straattekenen met Rick de Haas. Rick is een echte illustrator: zijn tekeningen zijn te zien in bijvoorbeeld de Mees Kees-serie. Hij heeft ook de tekeningen gemaakt voor het nieuwe Kinderboekenweekgeschenk en zondag tussen 14-16u kun je met hem een tekening maken op de straat voor de boekwinkel. Voor straatkrijt wordt gezorgd.

Nieuwlandstraat 37. Inl www.dezevensprong.net