Kort nieuws voorpagina

Justitie vindt te weinig ontsnapte criminelen terug

Rotterdam, 24 sept. Het Openbaar Ministerie heeft onvoldoende capaciteit om criminelen die tijdens hun verlof de benen nemen, op te sporen en aan te houden. Vorig jaar wisten 363 gedetineerden te ontsnappen tijdens hun verlof. Pagina 3

Wilders accepteert spijt van Habibie

Den Haag, 24 sept. De Indonesische ambassadeur in Den Haag, Junus Habibie, heeft een diplomatiek conflict tussen zijn land en Nederland afgewend. Voor PVV-leider Wilders is de zaak voorlopig afgedaan, nu Habibie heeft laten weten dat hij zijn uitspraak over een „angstpsychose” bij PVV-kiezers beter niet had kunnen doen. Pagina 4

Tweede man FARC gedood bij aanval

Bogotá, 24 sept. De Colombiaanse strijdkrachten hebben bij een luchtaanval en een grondoffensief de nummer twee van de linkse rebellenbeweging FARC, Jorge Briceño, gedood. Pagina 6

Openlijke strijd om macht in Iran

Teheran, 24 sept. Binnen Iran woedt een ongekend politiek conflict dat draait om pogingen van president Ahmadinejad om zijn macht te vergroten. Parlement, rechtsprekende macht en andere invloedrijke organen maken openlijk ruzie met de regering. Pagina 5

Van der Kwast: ik ben Vermeer

Amsterdam, 24 sept. Ernest van der Kwast, schrijver van het voor de NS-Publieksprijs genomineerde Mama Tandoori, claimt in een persbericht dat hij de persoon is achter het pseudoniem Suzanne Vermeer. ‘Vermeer’ maakt kans op dezelfde prijs met Cruise. Pagina 9