Kort nieuws Sport

Van Marwijk hoort positieve Douglas over naturalisatie

Enschede, 24 sept. De Braziliaanse voetballer Douglas (22) heeft bondscoach Bert van Marwijk overtuigd van zijn wil om Nederlander te worden. De trainer ziet de speler van FC Twente eventueel als een versterking voor de selectie van het Nederlands elftal, al zegt hij hem geen toezeggingen te hebben gedaan. Douglas en Van Marwijk spraken elkaar gisteren in het stadion van FC Twente. „Ik wilde bovenal van Douglas horen dat hij graag Nederlander wenst te worden. Die overtuiging heb ik nu”, aldus Van Marwijk. Jan van Halst, manager algemene zaken, belooft namens FC Twente om Douglas te steunen bij de procedure om Nederlander te worden. Buitenlanders moeten vijf jaar in Nederland wonen om de Nederlandse nationaliteit te kunnen aannemen. (ANP)

PSV vier duels zonder spits Berg

Eindhoven, 24 sept. Voetballer Marcus Berg van PSV is definitief voor vier wedstrijden geschorst. Dat heeft de commissie beroep van de KNVB vandaag de club laten weten. De Zweed zou tegen ADO Den Haag een elleboogstoot hebben uitgedeeld. Scheidsrechter Pol van Boekel ontging dat incident. De aanklager betaald voetbal stelde op basis van tv-beelden een onderzoek in. Berg kreeg een schikkingvoorstel van vier duels voorgelegd. Hij ging niet akkoord en tekende uiteindelijk vergeefs beroep aan. (ANP)

Giri helpt schakers aan zege in Siberië

Chanty Mansisk, 24 sept. De Nederlandse schakers hebben gisteren ook hun derde wedstrijd bij de Olympiade in het Siberische Chanty Mansisk gewonnen. Anish Giri bezorgde de ploeg van teamcaptain Loek van Wely de zege op Slowakije: 2,5-1,5. Jan Smeets keerde terug in de opstelling. Dat ging ten koste van Daniel Stellwagen die woensdag tegen Rusland 4 zijn partij had verloren. Smeets, Van Wely en Erwin L’Ami kwamen niet verder dan remise. Giri besliste het duel door Marian Jurcik in de laatste partij te verslaan. (ANP)

Overstap Bennati

ROME, 24 sept. De Italiaanse wielrenner Daniele Bennati rijdt volgend seizoen voor de nieuwe Luxemburgse ploeg van de broers Frank en Andy Schleck. De sprinter onthulde dit gisteren op zijn Twitterpagina. De bijna 30-jarige Bennati reed sinds 2008 voor Liquigas. Daarvoor kwam hij uit voor Acqua & Sapone, Phonak en Lampre. De Italiaan won dit seizoen de derde rit in de Tirreno-Adriatico. (ANP)