Hoeveel auteurs is Ernest van der Kwast?

Schrijver Ernest van der Kwast heeft gisteren bekendgemaakt dat hij achter het pseudoniem van thrillerauteur Suzanne Vermeer zit. Daarmee is hij naar eigen zeggen de eerste die met twee boeken is genomineerd voor de NS Publieksprijs, met zijn eigen roman Mama Tandoori en met Vermeers Cruise. Uitgever van de thriller, uitgeverij A.W. Bruna, geeft toe dat Suzanne Vermeer een pseudoniem is, maar ontkent dat Van der Kwast erachter schuilgaat. Wie het wel is, wil de uitgever niet bekendmaken. In het verleden heeft Van der Kwast al twee romans onder pseudoniem geschreven. Van der Kwast zegt dat hij de Suzanne Vermeer-boeken niet bij zijn eigen uitgeverij Nijgh & Van Ditmar publiceert, omdat ze niet passen in de fondslijst. Hij roept al zijn lezers op om op Mama Tandoori te stemmen: „Ik vind dat mijn beste boek moet winnen en dat is zonder twijfel het boek dat ik onder eigen naam heb geschreven.” (NRC)

Bekijk de andere genomineerden voor de NS Publieksprijs op nspublieksprijs.nl. Stemmen kan tot 14 oktober.