4 redenen om uit te gaan

1 modemarkt

Bastiaan’s Bazar

Amsterdam: Zuiveringshal West op het Westergasterrein. Za 10.00-20.00, zo 10.00-18.00u. Toegang: 5 euro. www.bastiaansbazar.nl

Modemarkt van stylist Bastiaan van Schaik met de nieuwste designercollecties, ‘sample sales’, de NET5 Fashion Parade en meer. Zaterdagavond is er ook ‘Body Music meets Bastiaan’s Bazar’ in het vernieuwde Woo, met o.a. Risksoundsystem en Bastiaan van Schaik (www.jimmywoo.com).

2 Indonesië

pindaKAAS Light

Leiden: Scheltema complex. Za 17.00-01.00u. Entree: 15 euro. www.pindakaasfestival.nl

Een multiculturele avond voor en door Nederlandse jongeren met wortels in Indonesië. Muziek, theater, dans, film, poëzie en beeldende kunst. Met Gerard Mosterd, Theater VILT, Olympia Latupeirissa, Ramona Maramis, Indisch 3.0, Marlon Penn.

3 erotiek

3D erotiek op KamaSutra beurs

Utrecht: Jaarbeurs. Vr 24 t/m zo 26 sept. Entree: 17,50/22,50 euro. www.kamasutrabeurs.nl

Op de KamaSutra beurs zijn voor het eerst erotische films in 3D te zien. In de speciale 3D-bioscoop Cinema Erotique vind je drie ruimtes met comfortabele loveseats waar verschillende films draaien. Alleen voor stellen.

4 gratis festival

Armut Macht Geil

Eindhoven: TAC. Vr 17.00u tot laat. Entree: gratis. www.tac.nu

‘No-budget festival’ met muziek, beeldende kunst, filosofie, documentaire en debat. O.a. garagerock van the Dirty Denims, een lezing over kapitalisme met een menselijk gezicht door Leon Heuts en Ivana Ivkovic, collagekunst van stickerkoning LukeDaDuke en Quentin Tarantino’s favoriete ‘blaxploitation’ film Detroit 9000 (Arthur Marks, 1973).