3 redenen om tv te kijken

1 Kort

Kort! 10 korte films

Ned. 2, 22.55-01.05u.

Kort!, een project dat ruimte biedt aan tien korte fictiefilms, bestaat tien jaar. Isolde Hallensleben gaat in gesprek met de verschillende filmmakers. De tien films gingen tijdens het filmfestival van 2009 in première en zijn nu voor het eerst op televisie te zien. Gesprekken met onder anderen Gouden Kalf-winnaar Marinus Groothof, maker van Sunset from a rooftop.

2 david

The Roast of David Hasselhoff

Za. Comedy Central, 22.00-23.15u.

Baywatch- en Knightrider-ster David Hasselhoff heeft dit jaar de eer om geheel vrijwillig flink te worden geroosterd. ‘The Hoff’ bezit gelukkig een gezonde dosis zelfspot, want hij lijkt een makkelijk slachtoffer te worden nu hij de laatste tijd vaker met zijn drankgebruik in het nieuws is dan met zijn acteerprestaties.

3 Film

Nachtrit

Ned. 3, 23.45-01.25u.

Dennis (Frank Lammers) en Marco dromen van hun eigen limousinebedrijf, maar eindigen met een wurgcontract. Regisseur Dana Nechushtan over Dennis: „Hij is echt een antiheld. Maar tegelijkertijd hebben wij geprobeerd niet het gevoel te geven dat de kijker moet neerkijken op Dennis.” (Dana Nechushtan, 2006)