ProRail haalt bakzeil

Spoorbeheerder ProRail mag de salarissen van zijn directieleden niet verhogen. Dit blijkt uit een brief die demissionair minister Eurlings (Verkeer, CDA) gisteravond aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De raad van commissarissen van staatsbedrijf ProRail had verzocht de beloning voor de vijf leden tellende directie te verhogen. ProRail zit nu in de laagste looncategorie van door de Staat gecontroleerde bedrijven, waarbij de bestuurders ten hoogste 188.000 euro, de Balkenendenorm, mogen verdienen. De commissarissen wilden dat verhogen naar maximaal 350.000 euro. Eurlings schrijft dat, gelet op „het huidige takenpakket” de laagste categorie voor ProRail „het meest geëigend” is. De directie van ProRail legt zich bij het besluit neer. Directievoorzitter Bert Klerk, met 228.000 euro al boven de Balkenendenorm, hoeft van de minister niet in te leveren.

ProRail: pagina 15