op nrcnext.nl

Dit was het dan...

Vandaag is het dan zover: de herfst is aangebroken. Volgens het KNMI gebeurde dat exact om 5.09 uur vanmorgen. De zon stond toen recht boven de evenaar waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duurde. Herfst betekent voor ons dat het eerder donker wordt en dat we ons mogen voorbereiden op onstuimig weer. Ben jij al klaar voor snert en warme choco? Of heb je óók het gevoel dat de zon dit jaar wat zuinig was en het lichaam de nodige vitamine D nog altijd ontbeert?

Als je het voorspelt

En dan gaat Sneijder

ja

het is een doelpunt

het is een doelpunt, Wesley Sneijder

ik zei het:

binnen tien

vijftien minuten

ik kreeg laatst een mail

van iemand die zei:

als je het voorspelt gaat het niet goed

meneer, wilt u mij nooit meer een mail sturen?

Wesley Sneijder scoort

1 tegen 0

Rogier Cornellisse schreef de radiocommentaren van Jack van Gelder en Bas Ticheler tijdens het WK letterlijk over en zette de regels keurig onder elkaar. Niet gestileerd, maar één op één. Deze week verscheen zijn poëziebundel: Hij zit erin!

De lijst met verboden sites

In 2009 maakte het ministerie van Justitie bekend in 2010 een aantal websites te willen blokkeren. Het zou vooral om websites gaan met kinderporno, maar het ziet ernaar uit dat ook pokersites op de lijst terecht zouden kunnen komen. Om welke websites het precies gaat wilde Justitie niet bekendmaken. Internetonderzoeker Rejo Zengern deed daarom een aanvraag op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur. Maar gisteren werd bekend dat noch de namen van de websites, noch de redenen waarom een website offline gaat, naar buiten hoeven komen. Ook blijft onduidelijk hoe sites weer van de zwarte lijst af komen.