Na de tyfoon

A handout photograph released on September 22, 2010 shows rescue workers rescuing immobile elderly patients from flood waters at an old folks nursing home in Gangshan Township, Kaohsiung County, southern Taiwan, September 19, 2010. The typhoon, packing winds up to 162 kph (100 mph), injured more than 100 people as it crossed Taiwan on Monday and headed toward China, but it caused little of the disruption officials had feared after a deadly storm last year. Picture taken September 19, 2010. REUTERS/Taiwan Red Cross/Handout (TAIWAN - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS REUTERS

In een bejaardentehuis in de Taiwanese stad Kaohsiung zijn reddingswerkers bezig ouderen uit het ondergelopen gebouw naar buiten te dragen. Afgelopen dagen raasde tyfoon Fanapi genadeloos langs het eiland. Het resultaat is, naast veel schade, ook twee doden en meer dan honderd gewonden. Het is niet bekend of er onder de ouderen in dit huis ook doden zijn gevallen.

Vanwege de grote ravage die een veel grotere tyfoon, Morakot, vorig jaar veroorzaakte op het eiland, zijn regeringsfunctionarissen opgelucht dat de schade relatief gering is.

China is gisteren ook getroffen door Fanapi, met zeker 33 doden tot gevolg. Ruim 42 mensen worden vermist, onder wie 25 na een modderstroom veroorzaakt door hevige regenval. In Guangdong zijn 78.000 inwoners uit voorzorg geëvacueerd.