Kort nieuws Sport

Nijmegen schiet NEC te hulp bij huur trainingsveld

Nijmegen, 23 sept. De gemeente Nijmegen schiet de noodlijdende voetbalclub NEC te hulp. De club ziet af van het kooprecht van trainingscomplex De Eendracht en ontvangt in ruil daarvoor 2,2 miljoen euro van de gemeente. De gemeenteraad van de Waalstad gaf gisteren tijdens een extra raadsvergadering goedkeuring aan het plan. Aanvankelijk had de raad nog twijfels over de constructie. Volgens onafhankelijk juridisch advies had NEC nooit het recht om De Eendracht daadwerkelijk van de gemeente te kopen. Sommige raadsleden spraken daarom van een gekunsteld plan. De meerderheid wil NEC echter uit de problemen helpen. Met de 2,2 miljoen euro kan NEC de komende jaren de huur betalen, zodat de selectie gebruik kan blijven maken van het trainingscomplex. De Nijmeegse club verkeert in financieel zwaar weer en wordt door de KNVB nauwlettend in de gaten gehouden. (ANP)

Huntelaar bezorgt Schalke eerste zege

Freiburg, 23 sept. Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn nieuwe club Schalke 04 gisteren aan de eerste seizoenzege geholpen in de Duitse competitie. De Nederlandse spits maakte vlak voor tijd de winnende treffer bij Freiburg: 2-1. Hamburger SV verloor voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd. Met Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy in de basis ging de ploeg thuis met 3-1 onderuit tegen Wolfsburg. Grafite was met twee doelpunten de grote man voor de ploeg van coach Steve McClaren. (ANP)

Brinkman krijgt toch afkoopsom

Utrecht, 23 sept. Hockeyclub SCHC uit Bilthoven en voormalig coach Jacques Brinkman zijn het gisteren bij de rechtbank in Utrecht eens geworden over een afkoopsom. SCHC zette in april oud-international Brinkman aan de kant wegens slechte prestaties. Na achttien duels stond de club op de laatste plaats. Brinkman eiste volledige uitbetaling van zijn driejarige contract, bijna 2 ton. Hij verloor een eerste kort geding, spande een bodemzaak aan en daarna weer een kort geding. SCHC weigerde te betalen omdat de trainer een wanprestatie zou hebben geleverd. (ANP)

WK squash: vijfde wereldtitel David

Sharm El Sheikh, 23 sept. Nicol David is gisteren in het Egyptische Sharm El Sheikh voor de vijfde keer wereldkampioene squash geworden. De Maleisische won zonder veel problemen in de finale van de Egyptische Omneya Abdel Kawy: 11-5, 11-8 en 11-6. De vijfde eindzege betekent een evenaring van het record van de Australische Sarah Fitz-Gerald. David, die woont en traint in Amsterdam, is al jaren ongenaakbaar. Ze voert vijftig achtereenvolgende maanden de wereldranglijst aan. (ANP)

Sno ontslagen uit AMC ziekenhuis

Amsterdam, 23 sept. Voetballer Evander Sno heeft gisteren het AMC ziekenhuis in Amsterdam verlaten. De speler van Ajax, die op 13 september in de wedstrijd tegen Jong Vitesse/AGOVV op het veld gereanimeerd moest worden, maakt het goed. Verschillende onderzoeken hebben geen duidelijke oorzaak voor de hartproblemen opgeleverd. Uit voorzorg is een inwendige hartdefibrilator bij de voetballer geplaatst, waarmee hij zijn sportcarrière kan voortzetten. Sno verwacht volgende week weer te kunnen trainen bij Ajax. (ANP)