Kort nieuws Economie

Haven betaalt mee aan ring van Antwerpen

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 23 sept. Er komen vier extra tunnels om de Ring rond Antwerpen af te maken.

Het Antwerpse Havenbedrijf en het Antwerpse stadsbestuur betalen de ruim 350 miljoen euro extra die nodig is voor het afmaken van de Antwerpse Ring met de tunnels. Het rondmaken van de Ring rond Antwerpen is noodzakelijk om het Belgische fileprobleem aan te pakken en de bereikbaarheid van de Antwerpse haven veilig te stellen. De kosten van de files op de Antwerpse Ring worden geraamd op 60.000 euro per dag en nemen door het drukkere verkeer van en naar de haven nog ieder jaar toe. Vandaar dat het Havenbedrijf, dat in handen is van de gemeente Antwerpen, eveneens is gevraagd om mee te betalen aan het tunnelproject.

Banenverlies zwakt af volgens CBS

DEN HAAG, 23 sept. In het tweede kwartaal van 2010 waren er in Nederland 63.000 banen minder dan in het tweede kwartaal van 2009. Dat is een daling van 0,8 procent, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag presenteerde. In het eerste kwartaal was de afname van de werkgelegenheid forser. Toen verdwenen er 156.000 banen, wat neerkomt op een daling van 2 procent ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder.

Vooral de werkgelegenheid in het bedrijfsleven drukte het afgelopen kwartaal het banencijfer. Daar verdwenen 136.000 banen. (ANP)

WMF koopt aandelen Princess

BREDA, 23 sept. Het Duitse WMF heeft nu ook de rest van de aandelen van het Nederlandse bedrijf voor huishoudelijke apparaten Princess gekocht. Met deze aankoop is het bedrijf uit Breda nu een volledige dochter van WMF. Princess heeft dit woensdag bekendgemaakt. WMF nam in november 2009 al een meerderheidsbelang in Princess van 51 procent.

Princess is bekend van artikelen als koffiezetapparaten, gourmetapparaten, stofzuigers, strijkijzers en tosti-apparaten. Het bedrijf verkoopt de apparatuur in meer dan 75 landen. (ANP)

Lufthansa plaatst order bij Airbus

FRANKFURT, 23 sept. Luchtvaartmaatschappij Lufthansa Group bestelt veertig vliegtuigen bij de Europese vliegtuigfabrikant Airbus ter waarde van 4,3 miljard dollar (3,2 miljard euro). De vliegtuigen zijn voor Lufthansa zelf, maar ook voor de dochterbedrijven SWISS en Germanwings van de groep. Airbus en Lufthansa hebben dit woensdag bekendgemaakt.

(ANP)