Kort nieuws Economie

Martinair-manager verdachte in VS

Washington, 23 sept. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie verdenkt Meta Ullings, een topvrouw van luchtvaartmaatschappij Martinair, van betrokkenheid bij kartelvorming. Dat meldt de FBI op zijn website. Ullings, directeur van de vrachtdivisie van Martinair, zou tussen januari 2001 en februari 2006 betrokken zij geweest bij het maken van verboden prijsafspraken. Volgens Amerikaanse media hangt haar een gevangenisstraf van maximaal tien jaar boven het hoofd. Ook kan ze worden veroordeeld tot een boete die kan oplopen tot 1 miljoen dollar. De FBI heeft in totaal zeventien maatschappijen in het vizier, waaronder KLM. (ANP)

Adecco: vraag naar personeel robuust

ZURICH, 23 sept. Adecco, ’s werelds grootste uitzendconcern, merkt niets van een afzwakkende economie en ziet geen tekenen dat de vraag naar tijdelijk personeel afneemt. Het bedrijf uit Zwitserland zag de omzet in de maanden juli en augustus met circa 16 procent toenemen, in lijn met de omzetgroei van juni. Dat heeft Adecco vanochtend bekendgemaakt. „De vraag bleef robuust in bijna al onze markten en er zijn geen tekenen van een afzwakking”, aldus Adecco. Het concern handhaaft de doelstelling van een winstmarge van meer dan 5,5 procent voor de middellange termijn. (ANP)

Value8 neemt groot belang in Fornix

Bussum, 23 sept. Investeringsmaatschappij Value8 heeft een belang van 14 procent genomen in biotechnologiebedrijf Fornix. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Value8 zegt „in constructief overleg” te willen treden met directie en raad van commissarissen over de toekomstmogelijkheden van het bedrijf. Fornix heeft dit jaar zijn allergieactiviteiten afgestoten. Value8 staat onder leiding van voormalig voorman van de VEB Peter Paul de Vries. (ANP)