Kersjes Prijs voor EnAccord strijkkwartet

Door onze kunstredactie

Amsterdam, 23 sept. De vier vrouwen van het strijkkwartet EnAccord krijgen dit jaar De Kersjes Prijs. Musici Ilka van der Plas, Helena Druwé, Rosaline Kluck en Mette Seidel delen een prijzengeld van 50.000 euro. Het kwartet, opgericht in 1998, werkt aan een zo breed mogelijk repertoire en brengt een combinatie van traditionele kwartetliteratuur en minder bekende meesterwerken. De musici spelen op 19de-eeuwse Franse instrumenten. De Kersjes Prijs voor klassieke muziek wordt 26 november uitgereikt in het Concertgebouw te Amsterdam. Dan worden ook de Kersjesbeurzen uitgereikt: Dirigent Arnaud Oosterbaan (1981) en violiste Maria Milstein (1985) krijgen ieder 15.000 euro. Het Kersjes Fonds, dat de prijzen uitreikt, werd in 1994 opgericht door dirigent Anton Kersjes (1923-2004).