Een uitbundig Neverland

Er komt een game over Michael Jackson. Planet Jackson gaat het heten. Eerst werd ik er een beetje droef van, omdat ik vermoed dat de ondertitel iets zal zijn als: ‘If you loved him, or listened to his songs, or imitated a moonwalk once when you were really really drunk, you should buy this game and give us your money. Remember: HE’S DEAD BECAUSE YOU STOPPED CARING.’

Maar inmiddels zie ik wel spelletjes in Michael Jackson. Bijvoorbeeld een nieuw soort Rollercoaster Tycoon, waarin je een immens en uitbundig Neverland kunt opbouwen. Of een variant op Dokter Bibber: een Assemble Michael Jackson-pakket, waar je Michaels neus héél voorzichtig moet neerleggen anders valt hij er weer af.

Het echte spel wordt een soort World of Warcraft, een online multiplayergame, maar dan zonder geweld. De opdrachten zullen iets te maken hebben met ‘de dansmoves en muziek’ van Michael. Daarnaast kunnen de fans ‘Michael Jackson spullen verzamelen en verhandelen’.

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het eruit zal gaan zien. Ik hoop op verschillende werelden, die elk geïnspireerd zijn op een clip: een horrorwereld met zombies en skeletten (die gewoon gemoedelijk hun aangevreten hand opsteken als je langsloopt, want het is en blijft gezellig op Planet Michael), een natuurwereld vol olifanten en bomen (die mooi weer zouden kunnen verrijzen nadat je ze hebt doodgeschoten/omgekapt. Maar dat gebeurt dus niet. Want het is een gezellig spel) en de zonovergoten straten van een Braziliaanse stad.

De opdrachten mogen van mij wel wat spannender dan ergens een setje witte handschoentjes vinden of een keer de Penguin-move doen. Misschien moeten ze meer liggen in: junglestropers tegenhouden, kinderen redden (die je vervolgens naar huis stuurt voor extra credibility points) en een grootse, multiculturele, dans organiseren. Bij alles word je geholpen door je vlijtige dierenvrienden: de aap Bubbles en de rat Ben.

Als je vergevorderd bent in het spel kom je dan eindelijk de eindbaas tegen: Joe Jackson. Tegenover deze demon zul je alles moeten geven, je móét laten zien wie de sterkste is. Dus je zult hem goed de waarheid moeten dansen.

Want zo doet Michael dat.

Renske de Greef

    • Renske de Greef