Chaos in de raad van Maastricht

De Maastrichtse wethouder Luc Winants (CDA) is gisteren opgestapt. Winants hield de eer aan zichzelf, nadat de oppositie een motie van wantrouwen tegen hem had ingediend. De raad had kritiek op zijn beleid rond de aankoop van het MVV-stadion; Winants had de raad onvoldoende geïnformeerd. Vóórdat de wethouder bekendmaakte dat hij zou opstappen, verliet hij al woest de zaal: „U ziet maar hoe u verder gaat”, riep hij. Raadsleden verkeerden toen in grote verwarring. „Is hij nu wel of niet afgetreden?”, vroegen fractieleden zich af. Waarnemend burgemeester Jan Mans schorste de vergadering nadat Winants wegliep. Het CDA diende na die schorsing een motie van wantrouwen in tegen het gehele college van burgemeester en wethouders, maar trok die na Winants’ aftreden weer in. (NRC)