7 redenen om uit te gaan

1 tentoonstelling

Body Worlds & the Cycle of Life

Rotterdam: LPII. T/m 23 juni, zo-wo 09.00-18.30u, do-za 09.00-20.00u. Entree: 12-16 euro. www.lp2.nl

De tentoonstelling Body Worlds & The Cycle of Life toont meer dan tweehonderd preparaten, waaronder twintig geplastineerde menselijke lichamen en organen. De lichamen zijn behandeld volgens de plastinatiemethode die dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens in 1977 uitvond en zijn afkomstig van donoren die hun lichaam na overlijden ter beschikking stelden.

2 locatietheater

Agatha

Boer (vlakbij Franeker): Hoopmanna’s Pleats, Miedweg 6. T/m 26 sept. Tijd: 20.00u. www.meeuw-jts.nl

De locatievoorstelling Agatha , een bewerking van de toneeltekst van Marguerite Duras, is gemaakt door drie jonge makers en wordt geproduceerd door Productiehuis ’n Meeuw uit Leeuwarden. Twee jonge mensen ontmoeten elkaar voor de laatste keer om afscheid te nemen. Ze hebben ver gereisd naar het huis van hun jeugd. Tussen oude meubels en spullen van vroeger halen ze herinneringen op. Daarna begraven ze voorgoed hun geheim.

3 muziek

Isbells + I Am Oak

Breda: Mezz. Tijd: 20.30u. Toegang: 12,50 euro. www.mezz.nl

De Leuvense folkband Isbells maakt dromerige, weemoedige liedjes die doen denken aan Fleet Foxes, Patrick Watson en Elliot Smith. Hun titelloze debuut werd door velen in België bestempeld als het beste debuutalbum van 2009. In het voorprogramma staat I Am Oak, de Utrechtse band rond liedjesschrijver Thijs Kuijken.

4 expositie

Thijs Ebbe Fokkens

Eindhoven: De Fabriek. Opening: 19.00u, (gratis) stamppot vanaf 18.30u. T/m 26 sept 13.00-21.00u. www.defabriekeindhoven.nl

Tijdens zijn werkperiode in De Fabriek werkte Thijs Ebbe Fokkens (1981) aan de ruimte vullende ‘site- specific’ installatie. Hij bouwde een grote cirkelvormige, houten constructie, maakte tekeningen en zeefdrukken, en fotografeerde geënsceneerde gebeurtenissen. Het resultaat van zijn werkperiode, getiteld Bringing coherence to the mystery, is tot en met zondag te bezichtigen.

5 klassieke muziek

Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag

Den Haag. T/m 3 okt. www.kamermuziekfestivaldenhaag.nl

Vandaag begint het Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag. Met o.a. een compositiewedstrijd voor jonge componisten, masterclasses, architectuurfietstocht, ‘Late Night & Sleep-over Concert’ en kamermuziekconcerten door Gilles Apap, Gordan Nikolic, Erik Bosgraaf, Izhar Elias, Duo Bilitis, Eva Stegeman e.v.a.

6 homocircus

Het Nichtencircus

Amsterdam: Paradijsvogeltent op Strand West. Van 23 t/m 26 sept. Tijd: 20.00u. Kaarten: 60 euro. www.nichtencircus.nl

Homocircus het Nichtencircus wordt een variétéshow met meer dan vijftien artiesten die (bijna) allemaal homoseksueel zijn. Met o.a. reptielendompteur Ferry Torrez, operadiva Francis van Broekhuizen en luchtacrobaat Andrew Scordilis. Verder zijn er optredens van illusionisten, jongleurs en acrobaten. Na afloop vindt een Nichtenbal plaats met dj Raf van het Amsterdamse café Prik.

7 muziek

21 Eyes of Ruby

Utrecht: dB’s. Tijd: 21.00u. Entree: 6 euro. www.dbstudio.nl

21 Eyes of Ruby is een Limburgs rocktrio dat bekendstaat om haar enerverende live shows. In dB’s (en morgen in de Muziekgieterij in Maastricht) is de presentatie van hun nieuwe cd Conquer the World Pt. 5 op het Dying Giraffe label. In het voorprogramma staat vanavond het Utrechtse postrockgroep Forsophie.