• Ik

Waarschuwen

Mijn stage Interne Geneeskunde was voor mij als co-assistent de eerste ervaring met het echte doktersleven. Op kamer 4 lag een immer vrolijke mevrouw Janssen, 79 jaar en licht dementerend, die elke ochtend aan mij vroeg of ik toevallig Koos was. Na de vierde keer vroeg ik aan haar wie die Koos nou eigenlijk was.

Mijn stage Interne Geneeskunde was voor mij als co-assistent de eerste ervaring met het echte doktersleven.

Op kamer 4 lag een immer vrolijke mevrouw Janssen, 79 jaar en licht dementerend, die elke ochtend aan mij vroeg of ik toevallig Koos was.

Na de vierde keer vroeg ik aan haar wie die Koos nou eigenlijk was. Mevrouw Janssen gebaarde vriendelijk om wat dichterbij te komen en zei zachtjes in mijn linkeroor: „Mijn vorige buurvrouw heeft mij gewaarschuwd – omdat dat bijna altijd misgaat – om me niet te laten prikken door co’s.”

Tom Arends

    • Ik