Overige films

Prime (Ben Younger, 2005, VS). Romantische komedie voor het betere zwijmelen. Uma Thurman straalt op haar allerverliefdst als ze de veel jongere David ontmoet bij een vertoning van Antonioni’s Blow-Up: „Ik heb T-shirts die ouder zijn dan jij.” En dan komt David ook nog uit een joods Woody Allen-milieu, met Meryl Streep als mater familias. Net5, 20.30-22.40u.

Raiders of the Lost Ark (Steven Spielberg, 1981, VS). Een der succesvolste Amerikaanse films aller tijden. SBS6, 20.30-22.50u.

The Clearing (Pieter Jan Brugge, 2004, VS). Hollywood-regiedebuut van de in Amerika residerende Nederlander Pieter Jan Brugge gaat eigenlijk over de ontvoering van Gerrit Jan Heijn. Ernstige, sombere thriller geeft het plot te snel weg en is per saldo vooral een echte acteursfilm: Robert Redford en Willem Dafoe excelleren tijdens een lange boswandeling en Helen Mirren in de daar doorheen gevlochten eenakter over de onwetende weduwe. RTL8, 20.30 22.20u.

Phileine zegt sorry (Robert Jan Westdijk, 2003, Nederland). De regisseur van Zusje verfilmde het gelijknamige boek van Ronald Giphart met Kim van Kooten in de titelrol. Ook met Michiel Huisman, Tara Elders en Daan Schuurman. Ned.3, 23.25-0.55u.

    • Overige Films