op nrcnext.nl

Artistieke Youtube-clips

De Guggenheim foundation exposeert de twintig beste artistieke YouTube-filmpjes in haar musea. De elfkoppige jury – onder wie glamourkunstenaar Takashi Murakami – van de wedstrijd YouTube Play. A Biennial of Creative Video, ploegde zich door 23.000 inzendingen en maakte gisteren een shortlist bekend van 125 filmpjes. Die zijn vanaf vandaag in de museumwinkels in New York, Bilbao, Venetië en Berlijn te zien. De twintig winnaars worden op 21 oktober bekendgemaakt. Op de shortlist staan zes Nederlandse bijdragen.

Onbeantwoorde vragen

Iedereen kampt weleens met vragen waar hij of zij het antwoord niet op weet. Vragen als: ‘Krimpen schapen als het regent?’ en ‘Als Barbie zo populair is, waarom moet je haar vrienden dan kopen?’ zijn nog redelijk gemakkelijk te beantwoorden door de vraag in te typen op Ask.com. De website werd ooit opgericht onder de naam Ask Jeeves om het internet af te speuren naar vragen die in spreektaal zijn gesteld. Hiermee wil de site de concurrentie aangaan met Google. Maar er zijn vragen die zelfs voor Ask.com onbeantwoordbaar blijken, zo blijkt uit de top-10 ‘onbeantwoordbare vragen’ die Ask naar buiten bracht. Zoals de vraag: Did Tony Soprano die? Bekijk de hele top-10 op nrcnext.nl en vertel ons op welke vraag jij maar geen antwoord krijgt.