Kort nieuws Sport

Volleybalsters missen eindronde World Grand Prix

Cagliari, 22 sept. Het Nederlands vrouwenvolleybalteam ontbreekt volgend jaar bij de World Grand Prix. De ploeg van bondscoach Avital Selinger verloor gisteren tijdens het kwalificatietoernooi in de Italiaanse stad Cagliari voor de derde keer en heeft geen uitzicht meer op een van de twee kwalificatieplaatsen. Bulgarije was met 3-0 (25-21, 25-17 en 25-22) te sterk. Nederland verloor eerder van Rusland en Duitsland en won van Italië. Nadeel voor Nederland is dat er geen extra punten voor de wereldranglijst kunnen worden verdiend. En dat zou het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen in Londen (2012) kunnen beïnvloeden. (ANP)

Bayern verslaat Hoffenheim

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 22 sept. Bayern München heeft gisteravond in een wedstrijd in de Bundesliga zijn tweede overwinning behaald. Bayern won in Hoffenheim fortuinlijk met 2-1. Na een 1-0 achterstand scoorden Thomas Müller en Daniel van Buyten. De ploeg verloor de Fransman Franck Ribéry met een zware enkelblessure. Trainer Louis van Gaal heeft deze week een gesprek met het clubbestuur over een contractverlenging. Mainz 05 blijft leider in de Bundesliga door een 2-0 zege op FC Köln. Hannover 96 versloeg Werder Bremen met 4-1. (ANP)

Tafeltennisser betrapt op doping

Frankfurt, 22 sept. De Duitse tafeltennisser Dimitrij Ovtsjarov is bij een out-of-competition-controle betrapt op het verboden middel clenbuterol. De Duitse tafeltennisbond heeft de speler, die met de Duitse ploeg vier keer Europees kampioen werd, geschorst. Ovtsjarov ontkent dope te hebben gebruikt. (ANP)

Kiplagat ontbreekt bij wereldtitelstrijd

Arnhem, 22 sept. Langeafstandsloopster Lornah Kiplagat heeft zich afgemeld voor de WK halve marathon, die 16 oktober in de Chinese stad Nanning wordt gehouden. De drievoudig wereldkampioene kreeg afgelopen zondag tijdens de Dam tot Damloop last van haar linkerkuit. Uit onderzoek bleek dat ze een scheurtje in haar kuitbeen heeft. (ANP)

Willem II verliest in bekertoernooi

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 22 sept. Willem II, laatste in de eredivisie, is gisteren in het KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld door FC Zwolle. Na een 2-2 eindstand won FC Zwolle met penalty’s. De andere eredivisieclubs lieten zich niet verrassen. Heerenveen versloeg FC Emmen met 3-1, ADO Den Haag was met 2-0 te sterk van de amateurs van Excelsior ’31 uit Rijssen.

Bijna 35 miljoen extra voor topsport

Den Haag, 22 sept. De regering trekt in 2011 bijna 35 miljoen euro extra uit voor topsport. Dat bleek uit de gisteren gepresenteerde Miljoenennota. Het kabinet wil daarmee het streven naar een toptienpositie, het Olympisch Plan 2028 en de kandidatuur voor het WK voetbal in Nederland en België ondersteunen. (ANP)

Tennis: opgave Rus

Saint Malo, 22 sept. Tennisster Arantxa Rus is gisteren in de eerste ronde van het challengertoernooi in Saint Malo gestrand. Zij gaf op in het duel met Tatjana Malek uit Duitsland, omdat ze last had van haar schouder. (ANP)