Koeler en nat

De komende dagen worden koeler, bewolkter en natter, na het weekeinde knapt het weer op. Echt warmer wordt het dan niet.

Na een dag met veel zonneschijn blijft het ook vanavond en vannacht helder. Plaatselijk kan een mistbank ontstaan en bij weinig wind daalt de temperatuur tot 9 graden in het binnenland en tot 14 graden aan zee. Twee storingen zorgen voor minder zon in het westen met in de ochtend regen- en onweersbuien die zich in de loop van de dag naar het oosten uitbreiden. Landinwaarts schijnt de zon nog enige tijd.

Door de zwakke tot matige zuidenwind wordt nog wel warme lucht aangevoerd en de temperatuur loopt op tot 18 graden aan de noordwestkust en tot 25 graden in Limburg.

Een tweede storing trekt in de avond en nacht met bewolking en enkele buien over ons land. Achter dit systeem draait de wind naar noordwest en stroomt koelere lucht binnen. Met ongeveer 17 graden pakken de maxima vrijdag dan ook een stuk lager uit. Overdag is er ruimte voor de zon. Er ontstaan ook stapelwolken en een paar buien. Later in de middag en avond volgt meer regen.

Tijdens het weekeinde gaat de temperatuur verder omlaag. Daarbij schijnt soms de zon, maar dagelijks vallen buien.

Na maandag wordt het droog met meer zonneschijn. De temperatuur gaat nauwelijks omhoog.