6 redenen om uit te gaan

1 locatietheater

Natives van Wunderbaum

Rotterdam: Flat Pendrecht (er rijdt een pendelbus vanaf de Rotterdamse Schouwburg, 19.25u, 4 euro) . Aanvang: 20.00u. Prijs: 15 euro. www.deinternationalekeuze.nl

In een voor de sloop bestemde flat in Rotterdam-Zuid verbeeldt de Nederlands-Belgische acteursgroep Wunderbaum de effecten van een crisis. Maar is die crisis wel werkelijk? Is de wereld echt aan het vergaan of praten we onszelf dat aan? Natives is maatschappelijk, fysiek muziektheater, met livemuziek gebaseerd op films over het einde der tijden. T/m 9 oktober (www.wunderbaum.nl).

2 muziek

Fiction Plane

Amsterdam: Melkweg Oude zaal. Tijd: 20.00u. Entree: 17,50 euro + lidm. www.melkweg.nl

Met hun derde album Sparks is Fiction Plane het label ‘band van de zoon van Sting’ definitief ontgroeid. Waar de eerdere hit ‘Two Sisters’ nog klonk als een onuitgebracht nummer van The Police heeft de band nu een eigen funky rockgeluid ontwikkeld. In het voorprogramma staat The La La Lies uit Alkmaar.

3 rocktalenten

Alumni Fest

Tilburg: Cul de Sac, V39, Studio en 013. Tijd: v.a. 19.00u. Entree: gratis. www.rockacademie.nl

Tijdens het eerste Rockacademie Alumni Fest presenteren afgestudeerden van de Rockacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten zich aan het publiek.

4 festival

Afrovibes

Eindhoven: Parktheater. Van 22 t/m 25 sept. www.afrovibes.nl

Afrovibes, het Zuid-Afrikaanse Festival voor theater, dans, film en beeldende kunst, vindt dit jaar plaats in het Parktheater in Eindhoven – en van 28 september tot en met 3 oktober in Amsterdam. Om 20.00 uur is er de dansvoorstelling Blue Blood van de Zuid-Afrikaanse choreograaf Gregory Maqoma, met livemuziek van Madale Kunene en Syd Kitchen. De theatervoorstelling A Face Like Mine (20.30u) van de jonge regisseur Asanda Phewa uit Kaapstad gaat over het beschadigde zelfbeeld van jonge zwarte vrouwen. Het hart van het festival is het Township Café met muziek (o.a. Thandi Vilakazi en Sean Bergin), spoken word, tafelgesprekken, eten, drinken en dansen.

5 muziek

Ginger Ninja

Groningen: Vera. Tijd: 21.00u. Entree: 7 euro (+ maandkaart (1 euro). www.vera-groningen.nl

Het Deense viertal Ginger Ninja, bekend van de zomerhit ‘Sunshine’, maakt frisse, dansbare indiepop met een knipoog naar de jaren 80. Voor liefhebbers van Two Doors Cinema Club, Alphabeat en Friendly Fires.

6 voedsel

Foodies, Foodporn en Foodblogs

Den Haag: Stroom Den Haag. Tijd: 20.00u. Entree: gratis. Reserveren noodzakelijk. www.stroom.nl

Avond in het kader van Foodprint, het programma over de invloed van voedsel op de cultuur, inrichting en het functioneren van de stad. De belangstelling voor wat we eten, hoe het eruitziet en waar het vandaan komt, neemt toe. Vanavond staat de beeldvorming rondom voedsel centraal met voedseldemonstraties, lezingen en een filmquiz met Louise Fresco en Helen Westerik.