vandaag

In het nieuws:

Overal ter wereld wordt de Internationale Dag van de Vrede gevierd. De dag is ingesteld door de Verenigde Naties en valt dit jaar samen met de VN-top over de resultaten van de millenniumdoelstellingen.

Tijdens de finale van de Verkiezing Mooiste Studente 2010 in Noordwijk wordt uit een selectie van vijftien studentes door een jury de mooiste gekozen. De winnares krijgt 1.000 euro en een jaar lang gratis lingerie.

Veilinghuis Christie’s in Amsterdam brengt ruim veertig meubels en kunstvoorwerpen van Charlie Chaplin (1889-1977) onder de hamer. Alle stukken, zoals een platenspeler en een hemelbed, zijn afkomstig uit de Zwitserse villa Le Manoir de Ban, waar de drievoudige Oscarwinnaar de laatste twintig jaar van zijn leven doorbracht. De prijzen variëren van 80 tot 18.000 euro.