PSV-aanvaller Reis gaat opnieuw in de fout

PSV-voetballer Jonathan Reis is opnieuw in de fout gegaan. Bij een verkeerscontrole bleek dat de 21-jarige aanvaller te veel had gedronken. De politie van het district Limburg-Noord hield hem zondagochtend rond half vijf aan. Die middag had hij in Kerkrade tegen Roda JC moeten spelen. Hij volgde de wedstrijd vanaf de tribune. Zijn rijbewijs wed ingetrokken.

Reis blies op het politiebureau tijdens een ademanalyse 620 ug/l, bijna drie keer zo veel als toegestaan. De limiet is 220 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Daarna mocht hij naar huis. Later wordt bekend of hij een boete krijgt of moet voorkomen bij de rechtbank.

Reis werd eind januari bij PSV met onmiddellijke ingang ontslagen wegens cocaïnegebruik. Half juli keerde hij terug in Eindhoven nadat hij was afgekickt. De Braziliaan ondertekende een eenjarig contract, met een optie voor nog eens drie seizoenen.

Reis trainde gisteren gewoon mee bij PSV. Daarna had hij een onderhoud met trainer Fred Rutten en technisch directeur Marcel Brands. PSV reageerde mild op de misstap van Jonathan Reis. De club bestrafte de speler met een forse geldboete.

„We hebben van begin af aan gezegd dat er valkuilen konden komen in het lange proces dat we met Jonathan zijn ingegaan”, zei technisch directeur Brands. „Het is erg teleurstellend dat dit gebeurd is en hij heeft zelf ook veel spijt betuigd. We hebben uitgebreid gesproken met elkaar en zullen zijn begeleiding nog verder intensiveren.”

Jonathan Reis legde gisteren een korte verklaring af. „Ik weet dat ik fout ben geweest”, zei de voetballer, die eerder al eens werd betrapt op cocaïnegebruik en zich daarna in een afkickkliniek meldde. „Ik zit midden in een proces en daarin heb ik een fout gemaakt. Ik wil beter worden, er alles aan doen om de club en de mensen van PSV terug te betalen voor hun vertrouwen. Met PSV hebben we afgesproken om mijn begeleiding te intensiveren. Ik ben van plan om hier goed en sterker uit te komen.” (ANP)