op nrcnext.nl

De nrc.next-app voor iPad

Het ‘krantje spelen’ op de iPad werkt goed: het aantal dagelijkse downloads van digitale NRC-kranten verdubbelt sinds mei elke maand, met 100.000 downloads in augustus. Maar dat betekent niet dat we klaar zijn. De grootste uitdaging is om een app te bedenken vanuit het medium zelf. Hoe kunnen we de lezer die zo’n tablet heeft zo effectief mogelijk informeren? Er is al een flink aantal tips binnen, maar hoe meer hoe beter en dus organiseert nrc.next zeer binnenkort een soort app-camp. Ben je technisch onderlegd en lijkt het je leuk om mee te denken over hoe de krantenapp van de toekomst eruit zou moeten zien? Stuur dan een mailtje naar blog@nrcnext.nl

De Russische Transformers

Zet de miljoenenproducties, peperdure studio’s en duurbetaalde acteurs maar aan de kant, want Alexander Semenov kan alles zonder. Semenov maakte zijn eigen versie van de door Michael Bay geregisseerde film Transformers. In Semenovs versie ontmoeten twee Russische jongens in blote bast elkaar op een verlaten, stoffige weg om hun robots met elkaar te laten vechten. Het filmpje is zo mogelijk nog gaver dan het Amerikaanse tweeënhalf uur durende origineel. Althans, dat zou het zijn als het filmpje wel écht door amateur Semenov is gemaakt en niet stiekem een viral van een mobiel telefoonmerk blijkt te zijn.