Kort nieuws Voorpagina

TNT poogt ontslag van postbodes verder te beperken

Rotterdam, 21 sept. TNT Post wil het aantal gedwongen ontslagen zoveel mogelijk beperken. Dat heeft het bedrijf gisteren aan de vakbonden beloofd. In totaal moeten er tussen nu en eind 2012 11.000 postbodes verdwijnen bij TNT. Vorige week stelde het bedrijf nog dat daarbij 4.500 gedwongen ontslagen zouden vallen. Pagina 13

Adenovirus maakt kinderen dik

rotterdam, 21 sept. Ook een virus kan dik maken. Dat vermoeden is versterkt door onderzoek onder Amerikaanse kinderen. De dikste kinderen waren driemaal zo vaak besmet geweest met adenovirus type 36 als de dunne en mollige kinderen. Pagina 8

Aparte kliniek voor ontevreden Turken

Rotterdam, 21 sept. Turken die zich niet goed behandeld voelen door ziekenhuizen in Nederland kunnen vanaf oktober naar een speciale kliniek in Amsterdam. Vooral taal- en cultuurverschillen zorgen voor onvrede bij Turkse Nederlanders. Pagina 2

Deltacommissaris pleit voor uitstel

Den Haag, 21 sept. Nederland moet zo lang mogelijk wachten met drastische maatregelen tegen overstromingen. Dat stelt deltacommissaris Wim Kuijken. Hij wil ingrijpende maatregelen uitstellen tot er meer geld is en meer kennis over de gevolgen van zulke maatregelen. Pagina 3

Congres N-Korea komende dinsdag

SEOUL, 21 sept. De communistische partij van Noord-Korea begint volgende week dinsdag aan het uitgestelde congres waar volgens waarnemers grote veranderingen in de leiding van het land worden aangekondigd. Verwacht wordt dat partijleider Kim Jong-il zijn zoon Kim Jong-un naar voren schuift als opvolger.Pagina 5

Transavia stopt in Denemarken

Schiphol, 21 sept. Luchtvaartmaatschappij Transavia stopt in 2011 met haar vluchten vanuit Denemarken. Het bedrijf, een dochter van Air France-KLM, zei gisteren dat er geen perspectief meer bestaat voor de Deense activiteiten. Het Deense avontuur leidt mogelijk tot het eerste verlies van Transavia, na 32 jaar onafgebroken winst. Pagina 13

Deutsche Bank wil Postbank kopen

Berlijn, 21 sept. De grootste bank van Duitsland, Deutsche Bank, wil de kleinere Postbank overnemen en biedt daarvoor 25 euro per aandeel. Pagina 15