Kort nieuws Sport

PSV geeft Reis boete voor rijden onder invloed

Eindhoven, 21 sept. Voetbalclub PSV heeft spits Jonathan Reis een forse boete opgelegd voor het rijden onder invloed. De 21-jarige Braziliaan werd zondag aangehouden door de politie. Uit ademanalyse bleek dat hij zeven maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. „Ik weet dat ik fout ben geweest”, zei Reis, die eerder al eens werd betrapt op cocaïnegebruik. De spits werd door de club ontslagen, waarna hij zich liet behandelen in een afkickkliniek. Deze zomer nam PSV Reis weer in genade aan. Technisch manager Marcel Brands noemt het voorval „erg teleurstellend”. „We hebben uitgebreid gesproken en onder andere besloten zijn begeleiding te intensiveren.” Het is nog niet bekend of Reis voor zijn overtreding moet voorkomen bij de rechtbank. (ANP)

Renner Mosquera naar Vacansoleil

Rijswijk, 21 sept. De Spaanse wielrenner Ezequiel Mosquera (34) rijdt de komende twee seizoenen voor het Nederlandse Vacansoleil. Hij komt over van Xacobeo-Galicia. Mosquera werd afgelopen weekeinde tweede in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Samen met de Italiaan Riccardo Ricco heeft Vacansoleil nu twee kopmannen voor de grote rondes. Mosquera is prof sinds 1999. „Met Ezequiel erbij moet deelname aan de Vuelta van 2011 lukken, mochten we de ProTour-status voor volgend seizoen alsnog mislopen”, aldus Hilaire van der Schueren, sportdirecteur van Vacansoleil. „En dat zou jammer zijn, want met Mosquera en Ricco kunnen we een rol van betekenis spelen.” (ANP)

In nieuwe Kuip 68.000 zitplaatsen

Rotterdam, 21 sept. Het nieuwe stadion van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord moet plaats bieden aan 68.000 toeschouwers. En de bouwkosten bedragen tussen de 450 miljoen en 500 miljoen euro. Dat is de uitkomst van een uitgebreid onderzoek naar de exploitatie van het nieuwe stadion. In eerdere plannen was nog sprake van minimaal 80.000 zitplaatsen. „Uit het onderzoek blijkt dat 80.000 stoeltjes een maatje te groot is”, zegt Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feyenoord. Het nieuwe stadion krijgt een schuifdak en een uitschuifbaar veld, mede met het oog op concerten. (ANP)

Squash: Atkinson stopt volgend jaar

Sharm El Sheikh, 21 sept. Squashspeelster Vanessa Atkinson maakte gisteren bij de WK in het Egyptische Sharm El Sheikh bekend dat het haar laatste individuele optreden was bij een mondiaal kampioenschap. Ze stopt in mei 2011 met haar professionele carrière. Atkinson is Nederlands beste squashster aller tijden. De voormalige nummer één van de wereld won in 2004 de wereldtitel. Een jaar later werd ze ook Europees kampioen. Dit jaar won ze ook de Europese landentitel. Atkinson werd gisteren in de kwartfinales van de wereldkampioenschappen squash uitgeschakeld. De Nederlandse verloor met 3-2 van de Britse Alison Waters, de nummer drie van de wereld. (ANP)

Ajax legt beslag op rekening Arveladze

Amsterdam, 21 sept. Ajax heeft beslag laten leggen op de Nederlandse bankrekening van Shota Arveladze. De Georgiër is volgens de Amsterdamse club nog ongeveer 300.000 euro aan Ajax verschuldigd. Dit geld zou Arveladze hebben verdiend aan eigen transfers. Ajax doet deze beslaglegging na een uitspraak van de Hoge Raad, die oordeelde dat er bij de transfers van Shota Arveladze en Michael Laudrup te weinig belasting is betaald. Ajax meent dat het geld dat Arveladze heeft verdiend een transfersom en geen loon betreft. (ANP)

Rodriguez niet bij WK wielrennen

Madrid, 21 sept. De Spaanse wielrenner Joaquim Rodriguez doet niet mee aan de WK wielrennen, die op 29 september beginnen in het Australische Geelong. De Spanjaard is naar eigen zeggen zowel mentaal als fysiek op. Gisteren werd bekend dat Rodriguez het jaar afsluit als de nummer één van de wereldranglijst. (ANP)

Race elektrische motoren in Assen

Bunnik, 21 sept. Het TT Circuit in Assen beleeft komend weekeinde een primeur. Voor het eerst is er een grand prix voor elektrische racemotoren. Oud-wegracer Jurgen van den Goorbergh presenteerde gisteren op de vakbeurs Ecomobiel in Rotterdam de milieuvriendelijke racemotor. De races worden zaterdag gehouden. (ANP)