Kort nieuws Kunst

Guus Beumer curator Venetië

Door onze kunstredactie

Amsterdam, 21 sept. De Mondriaan Stichting heeft Guus Beumer (1955) benoemd als curator van de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië, die in 2011 zal plaatsvinden. Beumer is sinds 2005 directeur van kunstcentrum Marres in Maastricht en sinds 2006 tevens directeur van het NAI Maastricht. In de jaren negentig werd hij bekend als initiator en artdirector van de modelabels SO en Orson + Bodil met ontwerper Alexander van Slobbe.

Overstap Van der Plas naar Premsela

Door onze kunstredactie

amsterdam, 21 sept. Els van der Plas neemt in januari 2011 na dertien jaar afscheid als directeur van het Prins Claus Fonds. Zij wordt directeur van Premsela, het Nederlandse instituut voor design en mode. Van der Plas was vanaf het ontstaan in 1997 betrokken bij het Prins Claus Fonds, een internationaal instituut dat zich inzet voor de ontwikkeling van cultuur wereldwijd. Ook was zij mede-initiator van de Prins Claus Prijzen.

Aanval van hackers

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 21 sept. Hackers hebben gecoördineerde aanvallen uitgevoerd op sites van de Amerikaanse platenindustrie. De BBC meldt dat de hackers wraak namen wegens pogingen om het illegaal verspreiden van films en muziek via The Pirate Bay tegen te houden. Door de aanval raakten de sites van belangenorganisaties MPAA en RCIAA buiten werking. Ook het softwarebedrijf Aiplex dat door hen was ingehuurd om The Pirate Bay aan te vallen, werd door de hackers platgelegd.