Einde zomer

Woensdag, de laatste zomerdag, wordt schitterend en ook de herfst begint zonnig en warm. Nieuwe storingen zijn echter in aantocht. Het hogedrukgebied dat verantwoordelijk is voor het mooie weer verdwijnt de komende dagen in oostelijke richting, waardoor storingen de kans krijgen over te trekken.

Gelukkig blijft het niet lang wisselvallig. Een hogedrukgebied dat zich op de Noordzee nestelt, zorgt vanaf zondag weer voor een aantal dagen stabiel weer. Warm weer zit er niet meer in, aangezien door de ligging van dit gebied frissere lucht uit noordelijke contreien wordt aangevoerd. Maar eerst domineert nog zachte lucht met in de nacht uiteindelijk op de meeste plekken heldere condities. Landinwaarts koelt het af naar 8 graden, aan de kust tot naar een graad of 12.

Morgen verloopt van begin tot het einde zonnig, met wellicht in het noordoosten een paar vriendelijke stapelwolkjes. De warme zuidenwind die zwak tot matig is, laat het samen met de zon opwarmen naar 19 graden op de Wadden tot 23 graden in delen van Noord-Brabant en Limburg.

Donderdag, de eerste herfstdag, start zonnig, maar in de loop van de middag wordt het vanuit Zeeland bewolkt met buiige regen en lokaal onweer. De wisselvalligheid raken we in het weekend langzaam kwijt, maar met 15 graden is het aanmerkelijk koeler.