6 redenen om uit te gaan

1 lunchtheater

Seks - Merel de Groot

Amsterdam: Theater Bellevue. T/m 10 okt (beh. za/ma) 12.30u. Entree: 12/10 euro. www.theaterbellevue.nl

Samen met een beeldend kunstenares, spelers en een muzikant maakt Merel de Groot de voorstellingenreeks ‘Seks’. Elke voorstelling is eenmalig en bestaat uit vijftien elkaar opvolgende beelden. Bezoekers kunnen, door aankoop van één kaartje, ‘Seks’ meerdere malen bezoeken. Tegen inlevering van je gebruikte toegangskaart ontvang je bij de kassa gratis weer een nieuw kaartje.

2 vrede vieren

Day4Peace

Utrecht: Tivoli. Tijd: 21.00-02.00u. Entree: 5 euro. www.tivoli.nl

In het kader van de internationale Day4Peace is er een avond/nachtprogramma in Tivoli met o.a. ska/ reggaeband The Upsessions, ‘Asfaltfee’ met o.a. stadsdichter Ingmar Heytze, vredesactiviste Shirley Shackleton, theaterfragmenten van Bright Richards en Annelore Kodde, het debat ‘Mission impossible?’ en dansen met dj-collectief Rebel Up Soundclash.

3 theater

Avondje Alles

Den Haag: Theater Zeebelt. Tijd: 20.00u (ook 23 sept). Entree: 10 euro. www.zeebelt.nl

‘Avondje Alles’ is de maandelijkse kunstenmix in Zeebelt met theater, korte film, performances en live muziek. Vanavond is de hoofdvoorstelling ‘You don’t wanna be alive when you’re twentyfive’, een Zeebelt-productie van beeldend kunstenaar Eric Schrijver. Is de kunstenaar een charlatan, een vormverleider of een eerlijk individu? Schrijver wil het allemaal tegelijk zijn: een kunstenaar als ‘moderne man’.

4 musical

Wild, de smaak van blauw bloed

Rotterdam: Theater Zuidplein. Tijd: 20.00u (ook op 22 sept). Entree: 7 euro. www.wilddemusical.nl

In de musical Wild, de smaak van blauw bloed vertellen schrijver Beaudevin de la Grande en nar Columbina het verhaal over het hertogdom Rotredame. De musical wordt georganiseerd door de vierdejaars studenten van de opleiding Docent Muziek van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, Rotterdam.

5 tentoonstelling

Goed verstopt

Amsterdam: Tassenmuseum Hendrikje. T/m 30 jan, dag. 10.00-17.00u. www.tassenmuseum.nl

Tassenmuseum Hendrikje toont uit eigen collectie de inhoud van de damestas van de 19de eeuw tot heden. De getoonde accessoires vertellen verhalen over het dagelijks leven: over de gewoontes en gebruiken, over de tijd en de sociale veranderingen in de wereld. Te zien zijn o.a. het lodderrein doosje (met reukwater om vieze luchtjes te verdrijven en tegen het flauwvallen), de waaier, portefeuille, naaigerei, zilveren luciferdoosje, pepermuntdoosje, postzegeldoosje, visitekaarthouder en later het mobieltje en de iPod-houder.

6 documentaire

Verdwaald in het Geheugenpaleis

www.cinemadelicatessen.nl

In ruim dertig filmtheaters en bioscopen zijn er in het kader van Wereld Alzheimer Dag speciale voorstellingen van Verdwaald in het Geheugenpaleis (2010), een documentairefilm van Klara van Es over het verlies van identiteit en houvast, door de ogen van mensen met alzheimer.