4 redenen om tv te kijken

Den Haag : 12.9.2008 Koninklijke stallen. Poetsen van de Gouden koets voor Prinsjesdag 2008. © foto Roel Rozenburg

1 Koets

Samenvatting Prinsjesdag

Ned. 2, 18.25-18.55u.

De kleur en samenstelling van een nieuw kabinet laat vooralsnog op zich wachten, en zo ook de bijbehorende namen van de nieuwe bewindslieden. Wel is zeker dat er, ondanks de politieke situatie, ook dit jaar weer ‘gewoon’ een Prinsjesdag is. Presentatie: Astrid Kersseboom, Ferry Mingelen, Dominique van der Heyde.

2 Musical

Glee

RTL 5, 20.30-22.30u.

Dubbele aflevering. Eerst: Acefellas. Door een opmerking van Rachel laat Will Glee Club steeds meer links liggen. In plaats daarvan vormt hij een redelijk succesvol zanggroepje met alleen maar mannen. In zijn afwezigheid krijgt Glee Club een beroemde choreograaf als coach. Daarna: Preggers. Sandy en Sue bundelen hun krachten om Glee Club ten gronde te richten. Finns leven staat geheel op z’n kop als hij schokkend nieuws krijgt.

3 Reis

Waar is de mol?

Veronica, 21.30-22.35u.

Na 45 jaar komt Patty samen met Johnny de Mol voor de eerste keer terug in haar geboorteland West-Papoea. Eerdere pogingen waren gestrand maar bijna een halve eeuw later is het dan toch gelukt. Patty heeft altijd last ondervonden van het feit dat ze zo weinig herinneringen heeft uit haar kindertijd. Gedurende haar verblijf in West-Papoea vindt ze een deel van haar verleden weer terug en dat maakt deze trip een emotionele en bijzondere reis.

4 Held

Louis Theroux: Johannesburg

Ned. 3, 23.10-00.15u.

Louis Theroux reist naar Johannesburg, Zuid-Afrika, waar inwoners zich steeds meer belaagd voelen door misdaad. Onderbezetting en corruptie hebben een hoge vlucht genomen, zodat inwoners hun toevlucht hebben gezocht bij particuliere beveiligingsbedrijven. En voor degenen die het zich kunnen veroorloven zijn er hekken, alarminstallaties en 24-uurs bewakingsdiensten. Het mag niet baten. De misdaad floreert en niemand vertrouwt de politie. Slachtoffers bellen liever een particulier bedrijf. Theroux volgt het alternatieve rechtssysteem op de voet.