Ze zijn er nog wel

Pilgrims await the arrival of Pope Benedict XVI in Cofton Park, Birmingham, England, Sunday, Sept. 19, 2010. Benedict, who is on a four-day visit, will be holding an open air mass in the park. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Tot op het bot natgeregend, klappertandend van de kou en moe van het lange, lange wachten. Deze aanhangers van de paus hebben er nogal wat voor over om de eerste der bisschoppen in levenden lijve te kunnen zien.

Ze zaten gisteren in het Cofton Park in Birmingham langs de route waar paus Benedictus XVI langs zou komen tijdens zijn vierdaagse bezoek aan Groot-Brittannië. Gisteren was het de laatste dag.

Maar in het digitale tijdperk hoeft de gemiddelde pausfan niet van hot naar her te reizen om te weten wat de Heilige Vader in den vreemde aan het doen is. Op de fansite popebenedictxvifanclub.com wordt hij op de voet gevolgd. Op het forum posten zijn aanhangers het laatste nieuws en verzamelen ze alle filmpjes die op internet over hun idool te vinden zijn.

Zo is de gehele tour in Groot-Brittannië terug te kijken, inclusief de openbare missen die de paus hield in parken en op pleinen. Saillant detail: nergens op de website is een discussie te vinden over het nieuws dat de hele wereld momenteel bezig houdt: het seksuele misbruik van kinderen binnen de Rooms-Katholieke Kerk.