Weer puntenverlies Bayern

Trainer Louis van Gaal is nog niet in paniek na de tegenvallende seizoenstart van Bayern München. De Duitse landskampioen liet zaterdag in het duel tegen 1.FC Köln weer punten liggen: 0-0. Van Gaal blijft echter rustig. „We zijn op de goede weg.”

Bayern heeft na vier wedstrijden in de Bundesliga vijf punten en staat op de negende plaats. Dat wordt in München als zeer teleurstellend ervaren. Tegen Köln had de thuisclub, zonder de geblesseerde Arjen Robben maar met Mark van Bommel, ondanks aanhoudend balbezit nauwelijks uitgespeelde kansen. Van Gaal: „Waar het ons vooral aan ontbreekt is een klein beetje geluk. Ook tegen Köln hebben we voldoende kansen gehad, hoewel het altijd moeilijk voetballen is tegen een zeer defensieve tegenstander. Over ons spel ben ik echter zeker niet ontevreden.”

Hamburger SV ontsnapte gisteren aan de eerste nederlaag tegen stadgenoot FC St. Pauli in 33 jaar. De ploeg van de Nederlandse basisspelers Joris Mathijsen, Eljero Elia en Ruud van Nistelrooij kwam in de 88ste minuut op gelijke hoogte dankzij een treffer van invaller Mladen Petric (1-1). HSV staat met acht punten uit vier duels op de vijfde plaats, vier punten achter koploper FSV Mainz ’05

In de Spaanse Primera Division won FC Barcelona gisteren voor het eerst in vier seizoenen weer eens bij Atletico Madrid: 1-2. Minder positief was dat sterspeler Lionel Messi vlak voor het eindsignaal geblesseerd het veld moest verlaten en waarschijnlijk minimaal twee weken is uitgeschakeld wegens beschadigde enkelbanden. De 23-jarige aanvaller werd in blessuretijd van het duel in Madrid neergetrapt door Tomasz Ujfalusi.

De Tsjech kreeg een rode kaart voor zijn actie, Messi moest per brancard het veld verlaten.