vandaag

In het nieuws:

Rita Verdonk moet voor de rechtbank in Den Haag als getuige verschijnen in het conflict dat zij heeft met een oud-medewerker van de Arnhemse afdeling van Trots op Nederland. Deze Jacques Smits eist 100.000 euro schadevergoeding van Verdonk of van haar partij. Smits vindt dat hij zakelijke schade heeft geleden door uitlatingen van Verdonk en twee partijgenoten in de media.

De Zuid-Afrikaanse regeringspartij ANC van president Jacob Zuma houdt in Durban een van haar belangrijkste bijeenkomsten in jaren. Tijdens de Nationale Algemene Raad, die tot en met donderdag duurt, bepaalt de partij de politieke en economische agenda voor de komende jaren.

Het OM in Den Bosch maakt de strafeis tegen Ina Post bekend. Bejaardenverzorgster Post is in 1987 veroordeeld voor de moord op de 89-jarige mevrouw Kolstee. Aanvankelijk bekende ze, maar al snel kwam ze op die verklaring terug. Sinds haar veroordeling heeft ze diverse keren bij de Hoge Raad gepoogd haar zaak heropend te krijgen, wat in 2009 lukte.