Nazomertje

De komende dagen valt nog even te genieten van fraai nazomerweer, onder invloed van een hogedrukgebied dat de komende dagen via Nederland in de richting van Tsjechië reist. Maar er is ook weer koelere lucht op komst.

Een warme zuidenwind zorgt er eerst nog voor dat de temperatuur voorbij de 20 graden raakt, maar het is slechts een kwestie van dagen voordat een nieuwe storing daar een eind aan maakt.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en landinwaarts koelt het af naar een graad of 8. Er zijn plekken waar een vrij dikke laag mist of lage bewolking gaat ontstaan.

Morgenochtend is de nevel niet overal gelijk verdwenen, maar in de middag is het weerbeeld in alle hoeken van het land vriendelijk, met zonnige perioden en maxima tussen 18 en 20 graden. Er staat verder weinig wind.

Woensdag is de mooiste dag met veel zon en lokaal 23 graden.

Donderdag is de glans er een beetje af: er is minder zon en tegen de avond een regenstoring. Gedurende de nacht en ochtend regent het op vrijdag. In de loop van de dag wordt het weer droog met opklaringen, veroorzaakt door een hogedrukgebied dat zich opnieuw nestelt boven Schotland en dat zorgt voor een aantal dagen droog weer. Maar door de wind vanuit het noorden is het wel een stuk frisser met temperaturen van gemiddeld 15 graden.