Opinie

    • Ik

Meniekleurig

„Kun je even helpen?” De accu van pa’s auto is leeg, want hij heeft een week niet gereden. De goedkope, te dunne startkabels bieden weer geen soelaas. Een touw aan mijn auto dan maar. Ik sleep een gedeukte Lada. Grijs met hier en daar een oranje stip. Want „menie is effectief tegen roest”. Het lukt

„Kun je even helpen?” De accu van pa’s auto is leeg, want hij heeft een week niet gereden. De goedkope, te dunne startkabels bieden weer geen soelaas. Een touw aan mijn auto dan maar. Ik sleep een gedeukte Lada. Grijs met hier en daar een oranje stip. Want „menie is effectief tegen roest”. Het lukt niet. Na een halve kilometer stap ik uit, en leg uit dat om te beginnen de sleutel in het contact moet. We rijden verder, een kruispunt tegemoet. Precies nadat ik de streep ben gepasseerd, springt het licht op oranje. „Hij zal toch niet…” denk ik nog. Het frame van mijn auto kraakt wanneer de Lada een noodstop maakt.

Lieuwe Jan Koning

    • Ik