Manchester United wint topper van Liverpool

In de Premier League heeft Manchester United gisteren op eigen veld de topper tegen Liverpool met 3-2 gewonnen. Met drie doelpunten was de Bulgaarse spits Dimitar Berbatov de grote man bij de ploeg van coach Alex Ferguson. Namens Liverpool scoorde aanvoerder Steven Gerrard tweemaal.

Manchester staat nu derde, achter Arsenal en koploper Chelsea. De club uit Londen won thuis met 4-0 van Blackpool en heeft als enige ploeg in Engeland alle vijf duels gewonnen. Chelsea heeft al twintig keer gescoord en heeft pas één tegentreffer. Voor het team van trainer Carlo Ancelotti scoorden Salomon Kalou, Didier Drogba en Florent Malouda (tweemaal).

Een andere titelkandidaat, Arsenal, liet bij Sunderland twee punten liggen. De thuisclub kwam in de slotminuut door een goal van Darren Bent op gelijke hoogte (1-1). Door een fortuinlijke treffer van Cesc Fabregas had Arsenal voor rust de leiding genomen. Een kwartier voor tijd miste Tomas Rosicky, ingevallen voor de geblesseerde Fabregas, nog een strafschop. Thomas Vermaelen (achillespeesblessure) en de al langer geblesseerde Robin van Persie onbraken in het team van coach Arsene Wenger.

Rafael van der Vaart maakte zaterdag zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club Tottenham Hotspur. Mede door de benutte strafschop van de van Real Madrid overgekomen middenvelder wonnen de Spurs met 3-1 van Wolverhampton.

Everton verloor voor het eerst in tien maanden tijd een thuisduel in de Premier League. Newcastle was te sterk voor de tweede club van Liverpool, door een fraaie treffer van Ben Arfa: 1-0. Everton beleeft een teleurstellende competitiestart en heeft na vijf duels pas twee punten. Bij Newcastle maakte de Nederlandse doelman Tim Krul zijn debuut in de Premier League, als vervanger van de tijdens een botsing geblesseerd geraakte Steve Harper. (ANP)