Kort nieuws Sport

Zevende titel duatlon voor Van der Smissen

TILBURG, 20 sept. Armand van der Smissen is gisteren voor eigen publiek Nederlands kampioen duatlon geworden. De Tilburgse favoriet volbracht de 10 km lopen, 40 km fietsen en 5 km lopen in 1 uur, 52 minuten en 38 seconden. Dat was overigens niet genoeg voor de zege in het Open NK. De Belg Pieter Rijnders, de betere loper van de twee, was ruim een halve minuut sneller. (ANP)

Stoner snelste in Grote Prijs Aragon

ALCANIZ, 20 sept. De Australische motorcoureur Casey Stoner heeft gisteren de Grote Prijs van Aragon op zijn naam gebracht. De rijder van Ducati troefde in deze MotoGP-race zijn Spaanse concurrent Daniel Pedrosa af. De Amerikaan Nicky Hayden eindigde als derde. De regerend kampioen, Valentino Rossi uit Italië, kwam als zesde over de finishlijn. (ANP)

Windsurfer en zeiler superieur

MEDEMBLIK, 20 sept. Windsurfer Dorian van Rijsselberge en Finn-zeiler Pieter-Jan Postma waren bij de Open Nederlandse kampioenschappen voor de kust van Medemblik een klasse apart. Beiden wonnen tijdens de driedaagse op het IJsselmeer zeven van de acht races. Daarmee wonnen zij met overmacht de titel. (ANP)

Sintnicolaas sluit af met achtste plaats

TALENCE, 20 sept. Eelco Sintnicolaas heeft zijn goede tienkampseizoen gisteren afgesloten met de achtste plaats in Talence. De nummer twee van de Europese titelstrijd in Barcelona vergaarde in de sterk bezette meeting 8.018 punten, ruim onder zijn persoonlijk record van 8.436 punten. De overwinning was voor de Cubaan Leonel Suarez. (ANP)

Springruiter Thijssen derde

BARCELONA, 20 sept. Leon Thijssen is tijdens het CHIO van Barcelona met de hengst Tyson derde geworden in de Grote Prijs. Geen van de deelnemers bleef in beide manches foutloos. De Ier Billy Twomey (J’Taime Flamenco) en de Deense amazone Karina Rie Truelsen (Lord If The Chalousse) lieten het bij vier strafpunten. (ANP)

Schotman wint bij NK mountainbike

GROESBEEK, 20 sept. Frank Schotman en Laura Turpijn hebben zaterdag in Groesbeek bij de Nederlandse kampioenschappen mountainbike goud veroverd op de marathon. Schotman versloeg na een wedstrijd over 90 kilometer en ruim 3 uur fietsen over het lastige parkoers in Groesbeek zijn enig overgebleven concurrent Axel Bult in de eindsprint. Brons was er voor Niels Wubben. (ANP)

Brons boksster De Jong op WK

BRIDGETOWN, 20 sept. De Nederlandse boksster Marichelle de Jong heeft zich bij de wereldkampioenschappen op Barbados tevreden moeten stellen met brons. De Jong verloor in de halve finale van de klasse tot 69 kilogram met 14-4 van Savannah Marshall uit Engeland en eindigde daardoor op de gedeelde derde plaats. (ANP)

Charleroi onslaat trainer Mathijssen

CHARLEROI, 20 sept. De Belgische eersteklasser Charleroi heeft trainer Jacky Mathijssen ontslagen. Dat liet de voetbalclub vanochtend weten op een persconferentie. De 47-jarige voormalig trainer van Club Brugge was pas sinds juni in dienst bij de Walen. Het ontslag volgt op een 5-0 thuisnederlaag gisteren tegen Club Brugge. (ANP)

Atkinson in kwartfinale WK

SHARM EL SHEIKK, 20 sept. Vanessa Atkinson heeft gisteren de kwartfinales bereikt van het wereldkampioenschap squash in Sharm el Sheikj. De Nederlandse won knap van de als zesde geplaatste Amerikaanse Natalie Grainger: 2-11, 9-11, 13-11, 13-11 en 11-9. Het duel duurde ruim drie kwartier. Atkinson treedt vanavond aan tegen Alison Waters. (ANP)

Golfster Boeljon

RANCHO MIRAGE, 20 sept. Christel Boeljon kan serieus meedingen naar een kaart voor de professionele Amerikaanse Tour voor vrouwen LPGA. De golfster uit Beverwijk plaatste zich voor het finaletoernooi van de zogeheten qualifying school. (ANP)