Kort nieuws Sport

Rijbewijs PSV-spits Reis ingenomen na alcoholtest

EINDHOVEN, 20 sept. PSV-spits Jonathan Reis is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn auto betrapt met te veel alcohol achter het stuur. De 21-jarige Braziliaan blies op het politiebureau van Weert tijdens een ademanalyse 620 microgram per liter, bijna drie keer zoveel als toegestaan. De limiet is 220. Het rijbewijs van Reis is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dat heeft de politie van Limburg-Noord vandaag gemeld. Reis werd eind januari bij PSV met onmiddellijke ingang ontslagen wegens cocaïnegebruik. Half juli keerde hij terug in Eindhoven nadat hij was afgekickt. Reis ondertekende een eenjarig contract, met een optie voor nog drie seizoenen. (ANP)

Cricket: onderzoek verdachte interland

Londen, 20 sept. De internationale cricketfederatie ICC heeft een onderzoek ingesteld naar de interland Engeland-Pakistan van afgelopen vrijdag in Londen. Op de website maakte de bond bekend dat informatie is binnengekomen over beïnvloeding van de wedstrijd, mogelijk door omkoping. Als de verdenking blijkt te kloppen dan betekent het een tweede schandaal binnen korte tijd. Begin deze maand werden drie Pakistaanse cricketers beschuldigd van omkoping. De Britse krant The Sun kwam met het nieuws naar buiten. (ANP)

Belangrijke zege van volleybalsters

Cagliari, 20 sept. Het Nederlands vrouwenvolleyalteam heeft gisteren bij het kwalificatietoernooi voor de World Grand Prix 2011 met 3-0 (25-19, 25-20 en 25-20) gewonnen van Italië. Nederland moest na de nederlagen tegen Rusland (3-2) en Duitsland (3-1) van Italië winnen om kans op plaatsing te houden. Er volgen nog wedstrijden tegen Bulgarije en Turkije. De ploeg van bondscoach Avital Selinger moet één of twee worden om zich voor de Grand Prix te kwalificeren. (ANP)

Tweede plek voor Van Grunsven

DONAUESCHINGEN, 20 sept. Dressuuramazone Anky van Grunsven is in het dressuurconcours van Donaueschingen tweemaal tweede geworden. De drievoudig olympisch kampioene uit Erp kwam zaterdag met IPS Painted Black in de Grand Prix tot een score van 74,383 procent. Alleen Victoria Max-Theurer uit Oostenrijk deed het met Augustin beter (75,234). Stephanie Peters werd met Salvador tiende. (ANP)

Nederlaag voor Schoorel en Haase

BOEKAREST/METZ, 20 sept. Na Robin Haase is ook Thomas Schoorel er niet in geslaagd het hoofdtoernooi te bereiken van het ATP-evenement in Boekarest. De Amsterdamse tennisser verloor gisteren in de tweede en laatste kwalificatieronde van de Fransman Alexandre Sidorenko: 3-6 en 4-6. Zaterdag strandde Haase al in de eerste ronde. De Fransman Axel Michon was in twee sets (6-3 7-6) te sterk. (ANP)

Eindzege voor Arndt in Toscane

FLORENCE, 20 sept. De Duitse wielrenster Judith Arndt heeft gisteren de Ronde van Toscane op haar naam geschreven. Haar voorsprong in het algemeen klassement kwam in de zesde en laatste etappe over 106,9 kilometer van Quarrata naar Florence niet meer in gevaar. De Russsische Tatjana Antosjina eindigde als tweede voor de Italiaanse Noemi Cantele, ploeggenote van Arndt. Vos was de beste Nederlandse op de zesde plaats op 1.22 van de Duitse winnares. (ANP)

Nys snelste in veldritopening

ERPE-MERE, 20 sept. Sven Nys heeft gisteren de Steenbergcross, de eerste internationale veldrit van het seizoen, gewonnen. Nys versloeg in de sprint zijn landgenoot Bart Aernouts. (ANP)