Kort nieuws Economie

Indiase interesse voor MGM

SAN FRANSISCO, 20 sept. De beroemde filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) komt mogelijk in Indiase handen. Het conglomeraat Sahara India Pariwar voert gesprekken over een overname, waarbij een bedrag tussen de 1,5 en 2 miljard dollar zou zijn gemoeid. Dat meldt persbureau Reuters. Wat de plannen van het conglomeraat zijn met de Amerikaanse filmstudio, is niet duidelijk. De gesprekken zitten nog in een verkennende fase. „Op basis van gemeenschappelijke interesse worden er gesprekken gehouden, maar het is te vroeg om op de zaken vooruit te lopen”, aldus een woordvoerder van Sahara India Pariwar. (ANP, Reuters)

Banenverlies bij banken

AMSTELVEEN, 20 sept. In het bank- en verzekeringswezen, bij de overheid en in de non-profitsector zullen de komende jaren waarschijnlijk banen verdwijnen. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau Mercer en verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer Achmea onder circa 1200 werkgevers uit alle sectoren over de afgelopen twee jaar. Hoewel ruim een derde van alle ondervraagden aangeeft de komende twee jaar een toename van het aantal arbeidsplaatsen te verwachten, denkt ruim 17 procent nog dat er eerder banen zullen verdwijnen. (ANP)

Neelie Kroes wil snel internet

BRUSSEL, 20 sept. Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) heeft maandag in Brussel een aantal maatregelen bekendgemaakt die ervoor moeten zorgen dat alle EU-burgers in 2013 toegang hebben tot snel breedbandinternet. Een van de maatregelen die Kroes voorstelt is een aanbeveling aan nationale telecomtoezichthouders waarin wordt aangegeven hoe zij de toegang tot zeer snelle glasvezelnetwerken moeten reguleren. (ANP)