4 redenen om tv te kijken

WILL SMITH stars as Robert Neville in Warner Bros. PicturesÕ and Village Roadshow PicturesÕ sci-fi action adventure ÒI Am Legend,Ó distributed by Warner Bros. Pictures. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION

1 scifi

I am Legend

Veronica, 20.30-22.20u.

Robert Neville (Will Smith) is de laatste mens op aarde, of toch in elk geval op het eiland Manhattan, nadat de wereldwijde uitbraak van een virus in rap tempo een einde heeft gemaakt aan al het menselijk lijden, maar ook aan het streven, de dromen en verlangens van de mens. Alleen is hij echter allerminst: hij heeft zijn hond, en zijn herinneringen. Hij leeft met het schuldgevoel dat hij als medicus en militair medeverantwoordelijk was voor de pandemie. Neville houdt zich op de been met het zoeken naar een tegengif, en ondertussen heeft hij ook nog bemoeienis met de ‘geïnfecteerden’ die als de nacht valt de macht overnemen. De ‘ground zero’ van Manhattan oogt in deze film als een moderne prairie, waar grassprieten het asfalt openscheuren en losgebroken leeuwen heer en meester zijn.

2 Docu

Tegenlicht

Ned. 2, 20.55-21.47u.

De toekomst van Europa volgens de Italiaanse dwarse denker Beppe Grillo. Cabaretier, politiek activist en voormalig accountant Grillo werd in 2005 door Time Magazine uitgeroepen tot ‘Europese held’. Hij is het gezicht van de anti-Berlusconibeweging in Italië. Grillo was in 1997 voor het laatst op de televisie in Italië, maar sindsdien heeft hij via zijn weblog een invloedrijke burgerbeweging opgezet met miljoenen sympathisanten en actieve leden.

3 voetbal

WIA4

Ned. 3, 21.20-21.50u.

Serie documentaires over het vierde team van de Rotterdamse zaalvoetbalvereniging Wakker in Alles (WIA4). Een hecht vriendenteam team, dat bestaat uit onder anderen Hugo Borst, Geert den Ouden, Sander de Kramer en Emile Schelvis. De serie draait om vriendschap, voetbal, het leven, humor, Rotterdam, werken, dromen, winst, verlies, vreugde en verdriet.

4 Mode

Project Catwalk

RTL 5, 21.30-22.25u.

De modeontwerpers vertrekken naar het platteland. Onder leiding van coach Tim Gunn en presentatrice Heidi Klum moeten ze een kledingstuk ontwerpen van een juten aardappelzak.