Vakantie vastlakken

Open schoenen staan weer in de kast. Benen steken weer in maillots. Afbladderende teennagels worden niet meer bijgewerkt.

Fout! Hou de vakantie vast, lak juist nu uw teennagels.

‘Vakantie werkt niet’ stond laatst in een klein bericht op de voorpagina van NRC Handelsblad. Uit een onderzoek onder 1.500 Nederlanders was gebleken dat vakantie werknemers slecht bekomt. „Ze zijn daarna minder tevreden over hun loopbaan en kijken vaker uit naar ander werk.”

Vakantie werkt dus wel! Als je met je blote voeten in het zand opeens heel duidelijk voelt dat je op je werk je tijd en energie verdoet, en je neemt bij terugkomst ontslag om eindelijk te gaan doen wat je altijd al had willen doen, dan heeft die vakantie wél gewerkt.

Wie niet zo drastisch tekeer wil gaan, kan met kleine oefeningen proberen het vakantiegevoel vast te houden. Lak uw teennagels in het najaarsblauw van Estee Lauder. Tijdens het drogen van de lak begint u aan een dik boek.

Blue Dahlia, Estée Lauder, €18,00

    • Monique Snoeijen