selectie zondag

Scene uit de film Rotvos (2010) Foto: Cinema Delicatessen vossen

actualiteiten

The Andrew Marr Show. Gasten vandaag zijn LibDems-leider en vicepremier Nick Clegg, de voorzitter van die partij Charles Kennedy, voormalig politicus Chris (Lord) Patten die het pausbezoek heeft gecoördineerd en de Japans-Amerikaanse beeldend kunstenaar, muzikant en vredesactiviste Yoko Ono. BBC 1, 9.30-10.30u.

documentaire

Panorama: de bij verdwijnt. Al jaren kampt de imkerij met massale sterfte van bijenvolken. Eerst was de varroamijt de boosdoener. Maar er is meer: bijen hebben meer last van pesticiden doordat die tegenwoordig in het zaad zitten en door de monoculturen in de landbouw krijgen zij een te eenzijdig dieet. De imkerij begint steeds meer op de intensieve veehouderij te lijken.Canvas, 20.10-21.00u.

Dokument: Rotvos. In het korenwolfreservaat in Limburg en in het Noord-Hollandse Waterland worden vossen gestrikt en met een zender aan een halsband weer vrijgelaten. Biologen krijgen zo inzicht in hun territorium- en eetgedrag.Ned.2, 20.20-22.00u.

amusement

Candy meets Maceo Parker. Serie waarin saxofoniste Candy Dulfer praat met vrienden uit de muziekwereld. Vandaag bezoekt ze saxofonist Maceo Parker in zijn huis in North Carolina, speelt met hem een duet in de arme wijk waar hij is geboren en vraagt hem naar zijn ervaringen met soullegende James Brown. Ned.2, 17.10-17.40u.

Penoza. Tweede aflevering van Nederlandse misdaadserie. Bolle Frans is neergeschoten en ligt in een ziekenhuis. Zijn vrouw Carmen krijgt van rechercheur Leeflang een voorstel. Ned.2, 20.15-21.10u.

sport

Wielrennen: Vuelta a España. Verslag van de laatste etappe, een vlakke rit van 100 km van San Sebastián de los Reyes naar Madrid.Eén, 16.00-18.00u.