selectie zaterdag

The Sistine Hall, part of the renovated Vatican Apostolic Library, is seen during its unveiling at the Vatican, September 13, 2010. Following three years of renovation and reconstruction, the library is set to reopen to scholars on September 20, 2010 with improved infrastructure and security measures and easier access to catalogued works, according to the Holy See Press Office. REUTERS/Alessia Pierdomenico (VATICAN - Tags: RELIGION) REUTERS

informatief

ARTE Reportage. Een reportage uit Afghanistan. In Fayzabad wordt Najibullah gevolgd. Deze boerenzoon wordt met een aantal landgenoten door Duitse instructeurs in zes weken opgeleid tot politieagent. De tweede reportage gaat over het toenemende aantal inwoners van Detroit dat zelf voedsel verbouwt in en om de verpauperde stad.TV5, 16.56 en 23.53u.

documentaire

Marilyn, dernières séances. Portret van de verhouding tussen Marilyn Monroe en haar psychiater Ralph Greenson. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michel Schneider en geeft vooral inzicht in de wanhoop waaraan de actrice aan het eind van haar leven ten prooi was gevallen.TV5, 18.33-20.04u.

Vatican: The Hidden World. Een BBC-camerateam filmde een jaar lang achter de schermen van het Vaticaan. Met beelden van de mensen die daar wonen en werken, de door Galileo in 1633 op last van de Inquisitie getekende verklaring, een kardinaal daalt af in een crypte onder de Sint Pieter naar wat het graf van de heilige Petrus zou zijn, en conservatoren van de Sixtijnse Kapel geven een rondleiding langs de fresco’s van Michelangelo.BBC 2, 20.45-21.45u.

Zembla: de ADHD-hype. Het aantal kinderen dat zou lijden aan Attention Deficit Hyperactivity Disorder blijft stijgen. Eerst waren het vooral jongetjes, maar tegenwoordig krijgen ook steeds meer meisjes en volwassenen pillen Ritalin voorgeschreven. Is ADHD objectief te di-agnosticeren of is het een rage? In deze uitzending komen zowel artsen als kinderen en hun ouders aan het woord. Ned.2, 22.35-23.15u.

amusement

Koefnoen. . Paul Groot en Owen Schumacher met satirische commentaar op de actualiteit, trends en de waan van de dag. Zij worden bijgestaan door Jeremy Baker, Marjan Luif, Plien en Bianca en vele anderen.Ned.1, 21.25-22.00u.