Lady Gaga

Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe slepen de AVRO voor de rechter omdat deze omroep een realitysoap van het glamoursetje had aangekondigd en dat bleek niet waar te zijn. Het ging om een parodie van het satirische programma Koefnoen. Je zal de rechter zijn die deze zaak moet behandelen.

Krijg je twee van die humorloze miljonairtjes voor je neus. Wat moet je dan als rechter doen? De schatten uitleggen wat satire is? Ze rustig vertellen dat er, als je je drie dagen durende sprookjeshuwelijkceremonie aan de Privé en SBS verkoopt, een kans bestaat dat een paar cabaretiers een grapje met je uithalen? Of moet de magistraat ze een beter management aanraden? Vergiftigt geld het zicht op de realiteit? Beïnvloedt het je gevoel voor humor? Raar dat ze die viespeuk van een Albert Verlinde, die het Nederlandse volk als een geile bisschop naar hen liet loeren toen ze elkaar voorzichtig kusten in een Amsterdamse parkeergarage, nooit hebben aangeklaagd. Geld maakt mensen inderdaad niet gelukkiger.

Dat zie je aan zo’n Pietje Storms, die afgelopen dinsdag voor een kwartiertje topamusement zorgde door zich te laten opfokken door beroepsbretel Jort Kelder. In het bijzijn van zijn sponsor Nina raakte het voormalige breekijzertje totaal de weg kwijt. Ik wist al, toen ik Pietje zag foeteren, dat het echtpaar nog een dag of wat zou nabriesen middels open brieven in het wakkere blaadje De Telegraaf. En dat gebeurde ook.

Aandoenlijk gesputter. Een vriend van het echtpaar, een zekere Prof. Dr. Mr. Robert N.J. Kamerling, nam het in diezelfde krant ook nog voor ze op. Lief als je bij zo’n ordinaire ruzie schermt met je titeltjes, maar dit terzijde. Hij was de enige die tijdens de nazit van De Wereld Draait Door Pietje niet heeft zien meppen en dat wilde hij even kwijt aan het blaadje.

Hans Anders en Pearl hebben de professor inmiddels al een aanbieding gedaan. Het advies is: en lenzen en een bril!

Moet veel aan de exen van Pieter en Nina denken. Wat zullen ze gelukkig zijn. Ik ga er van uit dat beide voormalige echtelieden ruimhartig zijn afgekocht en allebei in een mooie villa wonen. En daar kunnen ze regelmatig op de televisie zien hoe het met hun vroegere tierende geliefden gaat.

Pijnlijk lijkt het mij. Maar ook een opluchting. Wat zullen ze vaak bodemloos diep zuchten. Op een gegeven moment zie je je ex, die jaren werkte voor het derderangs kappersblaadje Nieuwe Revu en de campingzender SBS, op televisie vertellen dat hij bezig is met een essay over kwaliteitsjournalistiek. Aandoenlijk toch? Je hebt als ex te doen met je kinderen, die nog regelmatig naar deze in zichzelf gelovende dwaas toe moeten, maar zelf dans je toch negen gaten in de ozonlaag? En dan houdt de vrolijke Jort hem een twintig jaar oud vonnis onder zijn neus. Tweehonderdduizend gulden heeft zijn werkgever ooit aan een slachtoffer van Pietje moeten dokken. Lief hè? Zouden Pietje en zijn sponsor nou echt niet weten dat het hele land donkerblauw van het lachen over de grond kruipt?

Paar dagen eerder was er een vrolijk en bijzonder toeval. Het popsterretje Lady Gaga verscheen op een of andere prijsuitreiking in een jurk van vlees. Zij was gehuld in een robe van carpaccio. Zij droeg vlees om op te vallen en ik moest aan die arme Nina denken omdat haar meisjesnaam Vleeschdrager is. Ik vond dat grappig omdat wij thuis Nina al jaren Lady Gaga noemen. En nu moet ik met deze column stoppen omdat ik weer de platenstudio in moet. Ik ben dag en nacht bezig met een rap van Pieter en Nina, waarin je Storms eigenlijk alleen maar Ik, een golddigger? ziet zeggen. Telkens als hij het zegt steekt Nina haar beroemde duimen op. Op de achtergrond dansen Yolanthe en Wesley op het grote Koefnoenbed. Aanstaande maandag ben ik gast bij DWDD en ik heb Matthijs de primeur van de clip beloofd. De rechtszaak zal rond december dienen. Ik wens Nina, Wesley, Yo en Pietje maandag veel sterkte.