Kort nieuws voorpagina

Arrestaties Londen, mogelijk plan voor aanslag op paus

Londen, 18 sept. De Britse politie heeft gisteren in Londen zes mannen gearresteerd omdat ze mogelijk een aanslag op paus Benedictus XVI voorbereidden. Vijf schoonmakers werden aangehouden die voor een particulier bedrijf de straten van Westminster zouden vegen vóór een korte rondrit van de paus. De mannen, tussen 26 en 50 jaar, zijn volgens Britse media van Algerijnse afkomst. Pagina 5

Corporaties eisen heffing terug

Rotterdam, 18 sept. Woningcorporaties hebben voor de rechtbank in Utrecht teruggave geëist van de door het Rijk opgelegde ‘Vogelaarheffing’ , die is bestemd voor investeringen in achterstandswijken. Volgens hen is sprake van „onteigening”. Pagina 3

Ontvoeringen bij Afghaanse stembus

KABUL, 18 sept. Twee kandidaten voor het nieuwe Afghaanse parlement zijn gisteren door Talibaan ontvoerd. Volgens de autoriteiten werden meer dan twintig mensen ontvoerd. Vandaag zijn de verkiezingen. Pagina 4

Spanning China en Japan stijgt verder

Shanghai, 18 Sept. De botsing tussen een Chinees visserschip en een Japanse patrouilleboot vorige week groeit uit tot een diplomatieke krachtmeting over het beheer van de Oost-Chinese Zee. Met de aankondiging van demonstraties bij Japanse ambassades in Peking en Hongkong zijn de spanningen opgelopen. Pagina 5

VS beschermen geld consument

Rotterdam, 18 sept. De Amerikanen krijgen een speciaal agentschap om de financiële belangen van consumenten te beschermen. Dit heeft president Barack Obama gisteren bekend gemaakt. De maatregel is een gevolg van de bankencrisis. Pagina 13

Mondriaan in la

Den Haag, 18 sept. In het Haagse Gemeentemuseum is in een ladenkast een tekening van Mondriaan gevonden. Naar de tekening ‘Veld met bomengroep’ was bijna veertig jaar niet meer omgekeken. Pagina 7